Отправили сме запитваме през август към Държавния департамент за още

...
Отправили сме запитваме през август към Държавния департамент за още
Коментари Харесай

Каракачанов: Плащаме вторите 8 F-16 разсрочено и по други цени


Отправили сме запитваме през август към Държавния департамент за още 8 самолета, част от контракта за F-16. Ако идващото държавно управление и парламент решат да купуват, този път ще се заплаща разсрочено.

Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов , представен от Българска национална телевизия. Днес той участва на обичайното ревю за отбранителна техника " ХЕМУС " в Пловдив.

Каракачанов посочи, че планът е гласуван за 16 самолета, а идващите 8 ще се купуват при други условия и при разнообразни цени.

" Така че не виждам цялата тая шумотевица за какво беше вдигната. В края на краищата някои от народните представители би следвало, в случай че не си спомнят какво са дали своят вот, елементарно могат да го ревизират в деловодството на Народното събрание - какъв е първият план за капиталов разход, който е изработен. И доста ясно е казано, че страната сега подписва контракт за 8 самолета, идващите 8 са за различен контракт. И тези контракти не стават с замяна на писма, а стават с процедура, която минава през Министерски съвет, през парламент, в случай че се гласоподават средствата и така нататък ", посочи министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР