Отпаднаха ограниченията за пътуване от България към Румъния, съобщиха от

...
Отпаднаха ограниченията за пътуване от България към Румъния, съобщиха от
Коментари Харесай

Румъния свали ограничителните мерки за България

Отпаднаха рестриктивните мерки за пътешестване от България към Румъния, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

По информация на посолството ни в Букурещ с решение на румънските управляващи, считано от 21 май 2021 година, България е включена в листата на страни от така наречен зелена зона, за пътуващите от които влизането в Румъния е свободно – не се постанова карантина, не се изисква показване на отрицателен резултат от RT-PCR тест или други документи, доказващи липса на болест от ковид.

По-рано този месец Румъния вкара подредба на страните, съгласно която те попадат в „ зелена “, „ жълта “ или „ алена “ зона от позиция на риска, обвързван с пандемията от COVID-19, съгласно общата кумулативна периодичност на заболеваемост на 1000 души за последните 14 дни.

Списъкът с страните от „ зелена “, „ жълта “ и „ алена “ зони е оповестен на:

https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/2460-lista-state-cu-risc-epidemiologic-ridicat-21-05-2021/file

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР