Отпадна и задължението продавачите да представят договори, а информацията се

...
Отпадна и задължението продавачите да представят договори, а информацията се
Коментари Харесай

Новата система за регистрация на МПС облекчава 300 000 граждани годишно

Отпадна и задължението продавачите да показват контракти, а информацията се получава автоматизирано по системата на нотариусите

Новата автоматизирана система за регистрация на коли, с която сред системите на Министерство на вътрешните работи и Камарата на нотариусите автоматизирано се обменят данни, ще облекчи 300 000 жители годишно, ще увеличи сигурността при покупко-продажба на транспортно средство и ще усъвършенства работата на " Пътна полиция ". Това обявиха пред Българска национална телевизия комисар Бойко Рановски, шеф на отдел " Пътна полиция ", и Димитър Танев, ръководител на Нотариалната камара.

Системата за продан на данни сред КАТ и системата на Камарата на нотариусите цели да облекчи жителите и работи от седмица, съобщи Бойко Рановски. Идеята е да се спести времето на жителите, а страната да резервира контрола си върху покупко-продажбите с коли посредством нотариусите, добави Димитър Танев.

Нотариусът ревизира и правата за благосъстоятелност, декларация за генезис на средствата, в случай че цената е над избрана, а останалото се ревизира от самата система по автоматизиран метод, изясни Танев. " На процедура се тества една административна услуга посредством нотариалните адвокатски фирми, с която се обезпечава експедитивност и сигурност. Гражданите би трябвало да изискат сходна услуга, само че е обвързване на нотариусите да обясняват всички детайли от услугата си ", сподели той.

Промените в закона са ориентирани към отбрана и на продавача, и на купувача, съобщи комисар Бойко Рановски. Отпадна и задължението продавачите да показват контракти, а информацията се получава автоматизирано по системата на нотариусите.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР