Отново звезди на футбола станаха съпричастни към традиционния български обичай

...
Отново звезди на футбола станаха съпричастни към традиционния български обичай
Коментари Харесай

Легенди на калчото и европейски шампион с български мартеници

Отново звезди на футбола станаха съпричастни към обичайния български бит за Баба Марта.

Това са легендите на италианското калчо с Лацио и Интер - надлежно Лука Маркеджани и Хавиер Санети, който сега е вицепрезидент на гранда от Милано. Компания им прави европейския първенец с Дания Джон Йенсен.
Бившият състезател на Арсенал означи първия гол за успеха на " аления динамит " над Германия на финала на Евро'92.
Друг датчанин прочут на родните футболни почитатели Ебе Санд също демонстрира по какъв начин се носи мартеничка. Бившият голмайстор на Шалке 04 наказа Здравко Здравков за 1:0 през 2002 година, преди Димитър Бербатов да изравни с дебютното си попадение. Мартениците на всички им бяха персонално подарени от футболния държавник Кирил Евтимов. Интересен факт е, че с изключение на мартеницата друга българска връзка с Лука Маркеджани е Валери Божинов.

Настоящият футболист на Левски забива последния гол във вратата на славния италианец преди тoй да приключи богата си кариера. Точно Божигол среща през 2009 година Маркеджани и Евтимов на вечеря в Англия по времето, когато защитаваше цветовете на Манчестър Сити. Именно оттогава датира другарството сред бургазлията и международния вицешампион с " адзурите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР