Отново силно земетресение уплаши Турция, то стана в югоизточната част

...
Отново силно земетресение уплаши Турция, то стана в югоизточната част
Коментари Харесай

ВИДЕО+СНИМКИ Нов трус от 5,3 по Рихтер в Турция, жертвите в южната съседка ще достигнат поне 20 000

Отново мощно земетресение уплаши Турция, то стана в югоизточната част на южната ни съседка. Това заяви AllQuakes Earthquake Monitor. Отбелязва се, че трусът е бил с магнитуд 5,3 по Рихтер. Епицентърът е под град Кахраманмараш.

В резултат на предходното мощно земетресение в Турция броят на доказаните смъртни случаи набъбна до 2379 души, а в Сирия - до 1293. Така жертвите общо стават съвсем 3700 души.

Ръководителят на отдела за трусове и понижаване на риска на AFAD Орхан Татар сподели, че до момента броят на починалите е 2316 души, броят на ранените е 13

293. Броят на срутените здания е 6216. В същото време 7840 души са били избавени от руините.

Турският вицепрезидент обнови инфото като разгласи Фуат Октай, че 2379 души са починали и 14 483 са били ранени по време на земетресенията.

Октай разкри, че 338 000 жертви на земетресението са били настанени в хостели, университети и центрове за заслон на Министерството на националното обучение.

Според Al Jazeera вследствие на земетресението в Сирия броят на починалите е повишен до 1293 души, а също по този начин се знае за 3411 ранени.

Броят на жертвите от мощно земетресение в Югоизточна Турция може да се усили осем пъти, разгласи старши чиновник по незабавни случаи на СЗО за Европа Катрин Смолууд, оповестява UNN с позоваване на BBC.

„ За страдание постоянно виждаме едно и също нещо със земетресенията, което е, че първичните известия за броя на починалите или ранените се усилват доста през идващите дни през седмицата “, напомни Смолууд.

Тя добави, че съдейки по динамичността на идентифициране на жертвите и мащаба на разрушенията, броят на жертвите на случая през идващите дни може да се усили в действителност фрапантно.

ВИЖТЕ ПОТРЕСАВАЩИ ВИДЕО МОМЕНТИ ОТ СРУТВАЩИ съдебна експертиза СГРАДИ И СПАСИТЕЛНИ ОПЕРАЦИИ СЛЕД БЕДСТВИЕТО:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР