Отново сигнал! Няма правила в писмен формат за реакция. Сигнализиран е 112. Не

...
Отново сигнал!
Няма правила в писмен формат за реакция.
Сигнализиран е 112.
Не
Коментари Харесай

Директорът на 119-о СУ показа мейла със закана за терор срещу биткойни

" Отново сигнал!

Няма правила в писмен формат за реакция.

Сигнализиран е 112.

Не е в зад ълженията ми да споделям кое е фишинг.

Полицията е за това! ", недоволства още Стаматов.

Училищният шеф разгласява в профила си във Facebook и по какъв начин наподобява мейлът, който е получен в учебното заведение.

Авторът му се показва като руснака Егор, който работи от наша територия и живее в България.

" Все още не си ме хванал, аз съм същия Егор Синянский. А с мен е брат ми Даня Зайнуллин. Руснак, живеещ в България... ", написа създателят на мейла. Изнудвачът плаши със пукотевица и гърмежи на учебни заведения и университети в София и желае превод на биткойни в неговия криптопортфейл, с цел да бъдат избегнати заканите. Иначе терорът щял да продължи, в случай че не получи пари, написа още създателят на писмото.



Той още веднъж повдигна въпроса, че досега шефовете нямат писмени правила по какъв начин да работят при опасност за бомба. Неговото учебно заведение е измежду тези, които и тази седмица продължиха да получават заплашителни мейли - във вторник сутринта учебните заведения са най-малко 50.

Преди седмица имаше съвещание нарочна междуведомствена комисия, която трябваше да даде инструкции на шефовете по какъв начин да работят в такива случаи - дали да разпускат децата от образователни занятия за деня, или да не престават работа след инспекция от полицията за съществуване на взривно устройство. От думите на учебния шеф, а и на негови сътрудници, които разясняват под постка му, излиза наяве, че досега писмени инструкции учебните заведения не са получили.

През седмицата преди изборите Министерство на вътрешните работи задържа редица възпитаници, като създатели на закани за бомби в разнообразни градове на страната, като измежду тях бяха петокласници, седмокласници и младежи от 15 до 17-годишни. Според управлението на вътрешното ведомство първичната офанзива е била хибридна, а през идващите дни учениците взели образец, който станал инфекциозен и по този начин завалели сигналите, мейлите и телефонните позвънявания в цялата страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР