Отново ще открият фонтана на столичния площад "Славейков". Това ще

...
Отново ще открият фонтана на столичния площад "Славейков". Това ще
Коментари Харесай

Пускат фонтана убиец 14 г. след смъртта на Веселин

Отново ще открият фонтана на столичния площад "Славейков ". Това ще стане 14 години, откакто в него от токов удар почина 34-годишният Веселин Маринов. Оттогава фонтанът стоеше затворен и затрупан с купол.

Инцидентът стана на 3 май 2005 година, към 23 ч., когато младият мъж потопил ръцете си във фонтана. Впоследствие бе изяснено, че повода за гибелта му е изгнилата изолираност на проводниците, захранващи с електричество изхвърлящата вода помпа и осветлението на дъното на фонтана.

Делото се преглежда от Върховния касационен съд четири пъти, като при три от тях съдът го връща на миналата инстанция. Подсъдими за гибелта на мъжа бяха Васил Каменов, изпълнителен шеф на пазари "Теменуга ", стопанисвали площада, някогашният шеф на "Общински пазари " Георги Зенгинов и шефът на компания "Крам комплекс " Симеон Кралев.

В последна сметка през 2011 година Върховен касационен съд призна за отговорен и осъди на 1000 лв. санкция Васил Каменов, а останалите двама бяха оправдани на всички инстанции.

Тази заран кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира фонтана, който още веднъж е запълнен с вода и текат проби преди да бъде пуснат. От Столична община обявиха, че се вършат проби и оборудването най-вероятно скоро ще проработи. От там обясниха още, че фонтанът е бил изцяло демонтиран от площада и след неговия ремонт той още веднъж се е завърнал там освежен.

Фонтанът е част от реконструкцията на площад "Славейков ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР