Отново се налага ремонт в "Дървеница" заради старата, амортизирана мрежа

...
Отново се налага ремонт в "Дървеница" заради старата, амортизирана мрежа
Коментари Харесай

Топлофикация започва ремонти в Дървеница и по ул. Шишман заради старата топлопреносна мрежа

Отново се постанова ремонт в "Дървеница " поради остарялата, амортизирана мрежа - за последните 5 години в региона са регистрирани над 67 повреди и то по време на отоплителния сезон, а не е прелестно да се стопира постоянно топлоподаването през зимния сезон. Това сподели в студиото на "Денят стартира " Росен Флоров - шеф на ТР "София Изток " в коментар за част от идните летни поправки на "Топлофикация " дружно с Росен Тирков, началник отдел "Контрол и оценка на капиталовата и ремонтна активност ".

След разбор на повредите и положението на топлопреносната мрежа в квартала, предприехме акция в далечната 2016 година да правим планиране на всички тресета в квартал "Дървеница " и да подменим топлопреносната мрежа. След дългия развой на координиране с другите инстанции на плановете и предоставяне на позволение за градеж, стартирахме предходната година, а тази година планираме да приключим ремонтите там, изясни Флоров. По думите му, жителите на "Дървеница " могат да бъдат спокойни, че в "следващите 25-30 години там няма да има аварийност и спиране на топлоснабдяването " и ще се радват на по-качествена и надеждна услуга.

Според Росен Тирков миналогодишният ремонт в столичния квартал е бил първият стадий от общо седем плана, които би трябвало да се осъществят. Районът е мъчно пристъпен и по време на ремонтните работи се вкарва краткотрайна организация на придвижване, което прави невероятно всичко планувано да се завърши за една година.

Гостите в предаването разясниха и другия огромен ремонт в София, който стартира през днешния ден - цялостната реорганизация на улица "Цар Иван Шишман ", която ще остави центъра на столицата без топла вода за 5 месеца и поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата за автомобилно придвижване.

Казусът с топлоподаването по ул. "Шишман " е същият като този в кв. "Дървеница " - извънредно остарял топлопровод - над 40 години. Нормално е да сменим топлопровода след главен ремонт на пътната настилка и инфраструктурата, с цел да не се окаже след няколко години, че би трябвало да се правят съществени ремонтни действия на топлопровода и да разрушим построената от Столична община инфраструктура, изясни Росен Флоров.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР