Отново протест заради проблеми с тока – този път на

...
Отново протест заради проблеми с тока – този път на
Коментари Харесай

Второ село тръгва на бунт срещу ЕРП - заради чести прекъсвания на тока

Отново митинг поради проблеми с тока – този път на село Поликраище. Жителите на селото са подготвени на ефикасен митинг – с обсада на основния път Русе – Велико Търново.
Кметът на селото Марин Тодоров разгласи, че има публично изпратени от локалната власт сигнали, в това число до КЕВР, само че нямало отговор.
Прекъсванията са от 5 до 23 пъти дневно. Всяко спиране е от 3 до 5 секунди, а в случай че се " застъпят " две спирания, следва изгаряне на електрически уреди, сподели един от жителите на селото. И добави, че ЕРП-то очевидно няма експерти, които да разпознаят токовите удари.
Друг гражданин твърди, че е ходил 61 пъти до " Енерго про " и се е обаждал 121 пъти по телефона. На 29 юни той засякъл 16 спирания на тока, като те станали вечерта. Ако не могат да предложат услуга, да се махнат, съобщи пред Нова телевизия ядосан мъж.
Проблем изпитват и промишлени производства – като да вземем за пример сладкарски завод. Собственичката споделя, че е поставила прекъсвачи на машините си, като твърди, че това продължава от януари месец, а от два месеца имало по 10-15 пъти токови удари. Имало профилактика от страна на " Енерго про ", само че нищо не се получавало.
Мрежата на " Енерго про " е най-дългата в България. Дружеството пресмята, че има 14% софтуерни загуби, само че КЕВР признава единствено 9%.
Случаят е втори подобен, откакто предходната седмица село Врачеш потегли на митинг против ЧЕЗ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР