Отново пролетни температури. В средата на зимния януари, живакът в

...
Отново пролетни температури. В средата на зимния януари, живакът в
Коментари Харесай

Отново пролет. Необичайно топло време

Отново пролетни температури. В средата на зимния януари, живакът в термометрите ще сочи извънредно високи за сезона температури сред 6° и 11°.

Днес над страната ще има раздрана междинна и висока облачност. В Източна България ще духа до сдържан югозападен вятър. Атмосферното налягане още малко ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месец януари, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред 9° и 11°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има раздрана, най-вече висока облачност. Ще духа сдържан до мощен запад-югозападен вятър. Температурите още ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 3°.

През нощта против петък над Западна България облачността бързо ще се усили и в петък и събота ще е значителна; над Източна ще е раздрана.

 

В събота на обособени места в крайните южни региони ще превали слаб дъжд. Ще духа югозападен вятър, в източната половина от страната - сдържан, втория ден - мощен. Температурите ще се покачат още и минималните ще са към, тук-там и над нулата, а дневните в множеството региони ще са към и над 10°, тук-там ще доближават до към 15°.

В неделя ще остане прохладно, изключително в източната половина от страната; ще бъде и относително топло. Ще доминира облачно време, тук-там със слаби валежи от дъжд.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР