Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Курсовете по първа

...
Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Курсовете по първа
Коментари Харесай

Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите

Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Курсовете по първа долекарска помощ, които БЧК организира, са спрени до края на април поради Коронавирус ограниченията.

Автошколи се оплакват, че заповедта на здравното министерство, блокира хиляди курсисти в страната. Подобен е казусът и с плажните спасители за летния сезон. Това е трето затваряне на курсовете на БЧК по време на пандемията.

Александър е един от курсистите в столична школа, които съумяват да се възползват от късия прозорец сред въвеждането на по-строгите ограничения. Други обаче ще би трябвало да изчакат, макар че са покрили изпитите по кормуване и доктрина.

" Лошото е, че сега съвсем на никое място не може да си намерите работа, в случай че не притежавате шофьорска брошура. Много хора са записали този курс, тъй като са си намерили работа и сега не могат да стартират, тъй като не са си извадили шофьорската брошура ", съобщи пред Българска национална телевизия Красимир Георгиев, ръководител на УС на Асоциацията за квалификацията на автомобилистите в България.

Курсовете са спрени и при водните спасители. Подготовката за сезона стартира още през февруари. До момента в Бургас са записани 36 индивида, които чакат.

" Ще създадем такава организация май и юни, че до 15 юни да завършат всички тези, които демонстрират предпочитание и интерес. Имаме желание за втора поредна година да правим подготовка на водни спасители на морето, непосредствено на плажа ", добави Виолета Радева, шеф на БЧК Бургас.

От БЧК обявиха, че извършват заповед на здравното министерство.

" БЧК не бави съзнателно и не е в наша изгода това да бавим сходни образования. Не забравяйте, че към момента се намираме в третата вълна. Смятам, че лекарите, които са наши преподаватели, които бяха свръхнатоварени в лечебните заведения, естествено е те също да имат опцията да се концентрират върху главната си активност ", добави доктор Надежда Тодоровска, заместител общоприет шеф на БЧК.

В условия на затегнати Коронавирус ограничения курсистите ще могат да се приготвят онлайн на уеб страницата на БЧК, където е създадена електронна платформа, която покрива теорията. След сполучливо положен тест остават единствено практическите занимания, които са сред 3 или 4 часа.

" Не чакам да имаме огромно скупчване и неспособност да откликнем на потребностите, които ще се съберат в интервала, който следва ", сподели още доктор Надежда Тодоровска.

От БЧК обявиха, че са изпратили молба до здравното министерство да възстановят курсовете по-рано от плануваното като оферират това да стане след 11 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР