Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Курсовете по първа

...
Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Курсовете по първа
Коментари Харесай

Проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите

 Отново проблем с шофьорските книжки при кандидат-водачите. Курсовете по първа долекарска помощ, които БЧК организира, са спрени до края на април поради Коронавирус ограниченията.

Автошколи се оплакват, че заповедта на здравното министерство, блокира хиляди курсисти в страната. Подобен е казусът и с плажните спасители за летния сезон.

Това е трето затваряне на курсовете на БЧК по време на пандемията. Александър е един от курсистите в столична школа, които съумяват да се възползват от късия прозорец сред въвеждането на по-строгите ограничения.

Други обаче ще би трябвало да изчакат, макар че са покрили изпитите по курмуване и доктрина.

" Лошото е, че сега съвсем на никое място не може да си намерите работа, в случай че не притежавате шофьорска брошура. Много хора са записали този курс, тъй като са си намерили работа и сега не могат да стартират, тъй като не са си извадили шофьорската брошура ", съобщи Красимир Георгиев, ръководител на УС на Асоциацията за квалификацията на автомобилистите в България.

От БЧК обявиха, че извършват заповед на здравното министерство.

" БЧК не бави съзнателно и не е в наша изгода това да бавим сходни образования. Не забравяйте, че към момента се намираме в третата вълна. Смятам, че лекарите, които са наши преподаватели, които бяха свръхнатоварени в лечебните заведения, естествено е те също да имат опцията да се концентрират върху главната си активност ", добави доктор Надежда Тодоровска, заместител общоприет шеф на БЧК.

В условия на затегнати Коронавирус ограничения курсистите ще могат да се приготвят онлайн на уеб страницата на БЧК, където е създадена електронна платформа, която покрива теорията. След сполучливо положен тест остават единствено практическите занимания, които са сред 3 или 4 часа.

" Не чакам да имаме огромно скупчване и неспособност да откликнем на потребностите, които ще се съберат в интервала, който следва ", сподели още доктор Надежда Тодоровска.

От БЧК обявиха, че са изпратили молба до здравното министерство да възстановят курсовете по-рано от плануваното като оферират това да стане след 11 април.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР