Отново отровени животни в Старозагорско - този път в село

...
Отново отровени животни в Старозагорско - този път в село
Коментари Харесай

Шок: Деца откриват отровени животни, докато играят

Отново отровени животни в Старозагорско - този път в село Горно Сахране. Наскоро ви показахме, че в Павел баня някой също убива домашните и уличните животни.

„ На 2 февруари към обед деца, които си играеха, откриха отровени животни на детска площадка, а по-късно и под физкултурния салон на учебното заведение им. Става въпрос за 4 кучета и две котки. И по-рано е имало сходни инцидентни, само че тези случаи към този момент са фрапиращи. Винаги сме се обръщали към полицията, а кучетата са карани до ветеринарен кабинет за проучвания. Много мъчно доказуемо обаче е каква е отровата “, изясни кметът на селото Янко Янков.

„ Проблемът идва от това, че няма надзор върху домашните животни и те са изхвърляни по всевъзможен мотив на улицата. Затова улиците на цяла България са цялостни с изоставени животни, а общините не оказват надзор “, изясни Ивелина Недкова.

Според нея е нужен надзор над всички домашни животни – регистрация и чипиране. Тя направи зов за кастриране на домашните животни и прикани хората да не изхвърлят бебетата.

Мъж от селото се опитватда обезпечи храна за животните на улицата - купува им гранули, с цел да ги нахрани.

„ Когато едно куче е нахранено – спи и си почива “, изясни той.

Според кмета на Горно Сахране Янко Янков също решението е в кастрацията, а от общината към този момент имат стратегия за това.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР