Отново имаме седмица, наситена със значими политически събития и рокади?

...
Отново имаме седмица, наситена със значими политически събития и рокади?
Коментари Харесай

Служебният кабинет – заявка за експертно управление



Отново имаме седмица, наситена със значими политически събития и рокади? Какво илюстрира служебният кабинет? Каква поръчка дава селекцията на специалистите в него?

Темата разяснява в “Нашият ден “ доцент Татяна Буруджиева , политолог и учител.

" Ако съдим от състава на служебното държавно управление, опитът е да се сложат на постове хора, които са по-известни с експертната си биография , като преобладаваща наклонност в това държавно управление.

Една от поръчките – да имаме експертно ръководство , като че ли може да се види в това ръководство.

Струва ми се, че и след идващите избори политиците ще се опитат да предложат оптимално експертиза в ръководството. Имам поради политическите партии, когато сформират държавно управление.

Тъй като стартира да става сериозно ниско доверието в самите партии и политици, виждаме, че тази разпокъсаност в Народното събрание сякаш ще се повтори или може би даже усили през идващите избори.

Което демонстрира, че политическите партии и организации не могат да основат огромните политически дела, към които да се получат по-масирани обединявания в обществото, което пък диференцира доста поддръжката и доверието.

В такива обстановки нормално погледът е към специалистите. Хората, придобили своя престиж заради експертизата си. "



Заявка за смяна

“Невъзможността да се сформира държавно управление на процедура остави въпроса отворен във връзка с ръководството.

Знаем, че още от започването на митингите, лятото на предходната година, в това число до предизборната акция на последните избори, главната тематика беше смяната.

Очаквам служебният кабинет да стане знак за началото на тази смяна в управлениет о. "

Има ли изненади

" Не мога да кажа, че съм мощно сюрпризирана от някое име. Още повече, че нямам особена визия от всички. Малко от тези хора имат необятна известност, тъй като не всяка сфера на активност допуска специалистите в нея да са такива.

В Министерство на културата, където са ми по-познати хората, несъмнено екипът е добър , от съществени имена.

Що се отнася до Министерството на образованието – има прекалено много експерти, с цел да мога да кажа, че всичките са ми известни. На тези хора ще легне подготовката на образователната година, оправянето с предизвикването – ще бъдем ли за поредна година в отдалечена среда. "

 Стефан Янев

Първите стъпки – рокадите в Министерство на вътрешните работи

" Логично е политическите кабинети да бъдат сменени, министрите и зам.-министрите да бъдат заменени при всяко едно държавно управление.

Факт е, че наблюдавахме едно доста възпитано предаване на щафетата сред министър ръководителите би трябвало да бъде знак за всички останали министри.

Очаквам по-радикални дейности в Министерство на вътрешните работи заради декларираните позиции и метода, по който ги изказваше актуалният министър, тъй че няма да бъде изненада, в случай че имаме доста повече разбърквания. "

Рокадите в ГЕРБ

" ГЕРБ изгубиха повече от 200 хиляди от гласоподавателите си. Най-сериозно този срив се вижда в София и в Бургас.

Още повече, че единствено година след локалните избори, в реда на нещата е да се потърси отговорност от политическите фигури в ГЕРБ. "

Новите партии

" Повечето нови политически субекти, които влязоха в Народното събрание, са резултат на коалиция, като се изключи Има Такъв Народ. Това, което се случва, стартира в обратна посока.

“Изправи се! Мутри вън! “ е резултат от взаимоотношението, а не от по-продължителен съдружен опит. Те са най-прясно основаната групировка. Предполагам, че там проблемите идват най-вече от резултатите по време на изборите и работата в предизборната акция. Не може да се каже дали ще останат над чертата “

Разговора можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР