Отново дойде това време от годината, когато технологичните компании по

...
Отново дойде това време от годината, когато технологичните компании по
Коментари Харесай

13-те най-добри технологични първоаприлски шеги на десетилетието

Отново пристигна това време от годината, когато софтуерните компании по света се приготвят да създадат най-хубавите си първоаприлски смешки. Някои от тези смешки могат да наподобяват безобидни и занимателни, само че други могат да подведат или обидят клиентите им.

Миналата година самостоятелната компания Windscribe VPN осведоми всички свои консуматори, че е закупена от „ GAPE Corporation за 696 969 420 $ и се преименува на „ BSVPN “. Това докара до вълна от билети към отдела за поддръжка на клиенти, туитове и тематики в Reddit от загрижени клиенти, които се притесняваха, че още една VPN услуга е добита от огромна корпорация.

Към 2023 година доста VPN услуги през последните няколко години бяха закупени от огромни медийни конгломерати, които харчат милиони долари за придобиване на VPN компании и уеб страници за обзор на VPN услуги, в резултат на което останаха единствено няколко самостоятелни VPN услуги, които към момента действат.

За благополучие те разкриха, че това е било просто смешка, а потребителите им бяха по едно и също време зарадвани и облекчени да чуят формалната позиция на Windscribe, че няма да одобряват предложения от корпоративни притежатели.

Тази година Windscribe избраха по-безопасна тактика.

Windpass – Забравете всичко, което знаете за ръководството на пароли

Windpass – мениджърът на пароли, който не помни нищо.

Този трик явно е във връзка на множеството приключвания на данни, които мениджърът на пароли LastPass претърпя през 2022 година.

LastPass призна, че участник в опасността е получил ключ за достъп до хранилището в облака и два ключа за дешифриране на контейнера за предпазване, което е разрешило копирането на аварийни копия на данни от хранилището на клиентите от криптирания резервоар за предпазване. Наскоро стана ясно, че мащабът на нарушаването е бил по-голям от в началото разкрития и че основните идентификационни данни и акаунтът на старши разработчик също са били компрометирани. Това е разрешило на нападателите да получат невиждан достъп до инфраструктурата за разработка на LastPass. Това е най-тежкото нарушаване досега в инструмент за ръководство на пароли, което в миналото е имало.

От Windscribe споделят, че шегата има за цел да бъде занимателно, само че значимо увещание на техните консуматори да не оставят всичките си чувствителни данни на едно място. Windscribe потвърдиха, че в никакъв случай няма да навлязат същински в промишлеността на мениджърите на пароли, защото фокусът им ще остане върху поверителността и сигурността в региона на VPN услугите, които са достигнали нарастване до 58 милиона консуматори през тази година.

Въпреки рисковете, доста софтуерни компании не престават да измислят изобретателни и остроумни хрумвания, с цел да се майтапят с клиентите си на този ден всяка година.

Най-добрите 13 първоаприлски смешки през последното десетилетие:

1. Гугъл Maps: MS. Pac-man

През 2018 година Гугъл Maps вкара функционалност, която позволяваше на потребителите да играят класическата аркадна игра MS. Pac-Man на своята карта.

Потребителите можеха да кликнат върху икона на героя от играта и картата се превръщаше в емблематичния лабиринт на играта, цялостен с енергийни топчета, призраци и плодове. Играта беше налична и в десктоп и мобилната версия на Гугъл Maps, а играчите можеха да се състезават с другари.

2. Netflix: Netflix Live

През 2017 година Netflix показа подправен филм, наименуван „ Netflix Live “, който бе дълъг два часа, в които артистът Уил Арнет (BoJack Horseman) правеше саркастични мнения за всичко, което се случваше на екрана.

Фалшивият филм беше показан като предаване онлайн, в което Арнет седеше пред камина и разясняваше с възприятие за комизъм неща като растение в саксия, статично възпроизвеждащ се тв приемник и празно студио.

3. Tinder: Проверка на височината

През 2019 година Tinder вкара нова функционалност, наречена „ Проверка на височината “, която изискваше от потребителите да качат своя фотография, на която стоят до постройка или забележителност, с цел да потвърдят височината си.

Функцията беше показана като метод за битка с „ лов на височини “, при който потребителите лъжат за растежа си в профила си. Шегата беше посрещната със смесени реакции, като някои консуматори я намираха за занимателна, до момента в който други смятаха, че е безчувствена към хората, които не са сигурни в растежа си.

4. Snapchat: Излизаща дъга от устата

През 2016 година Snapchat показа филтър, който превръщаше селфитата на потребителите в уста, която изпуска дъга, в комплект със звукови резултати. Филтърът беше мигане към известния по това време интернет мийм, в който хората създаваха видеоклипове на по какъв начин им излиза дъга от устата и ги разгласиха онлайн.

Това е усъвършенстване спрямо филтъра „ Боб Марли “, който позволяваше на потребителите да наложат лицето на Марли върху своето. Много консуматори упрекнаха компанията, че предизвиква „ blackface “ и културно заграбване, което докара до обществено опрощение от страна на Snapchat.

5. Lyft: Mono

През 2019 година Lyft показа „ Mono “ – подправена услуга за споделено пътешестване, която оферираше единствено едноместни транспортни средства.

Компанията твърдеше, че услугата е идеална за хора, които желаят да „ изпитат насладата от споделеното пътешестване сами “, и обещаваше да даде на пасажерите „ същинско прекарване един на един с техния водач “.

6. Гугъл: Почистване на екрана

През 2019 годна Гугъл показа нова функционалност, наречена „ Почистване на екрана “, която употребява усъвършенствана технология за разчистване на екрана на телефона ви посредством лъчение на ултразвукови талази.

Шегата беше показана като метод за решение на казуса с мръсните екрани на телефоните, като Гугъл твърдеше, че функционалността ще отстрани даже „ най-силната нечистотия, лой и петна “.

7. Spotify: Discocover Weekly

През 2019 година Spotify показа „ Discocover Weekly “ – плейлист с диско версии на обичаните песни на потребителите.

Плейлистът беше показан като метод да се помогне на потребителите „ да преоткрият обичаните си песни по напълно нов метод “, с диско версии на известни песни като „ Shallow “ на Лейди Гага и Брадли Купър и „ Thank U, Next “ на Ариана Гранде.

8. YouTube: SnoopaVision

През 2019 година YouTube вкара нова функционалност, наречена „ SnoopaVision “, която разрешава на потребителите да гледат видеоклипове със Снууп Дог.

Функцията беше разкрита като метод за „ преживяване на YouTube по напълно нов метод “, като Снууп Дог предоставяше коментар на известни видеоклипове като песента „ Gangnam Style “ и „ Charlie Bit My Finger “, което беше известно видео в интернет от 2007 година, известно с това, че по това време беше най-гледаното видео в YouTube. Към октомври 2022 година видеото имаше над 897 милиона гледания.

9. Adobe: Фотошоп Камера

През 2019 година Adobe показа ново приложение, наречено „ Фотошоп Камера “, което употребява изкуствен интелект за автоматизирано редактиране на вашите фотоси.

Приложението беше показано като метод да „ изведете фотографията си на идващото равнище “ с функционалности като автопортрет, която автоматизирано ще размаже фона на фотосите ви, и „ Posterize “, която ще трансформира фотосите ви в цветни изображения, сходни на плакати.

10. Airbnb: Humanless Host

През 2017 година Airbnb показа нова функционалност, наречена „ Humanless Host “, която обещаваше изцяло автоматизирано прекарване в Airbnb.

Беше пуснат рекламен видеоклип, в който хазаин с усмивка на каска се разхождаше в близост и изпълняваше отговорностите на хазаин.

11. Tesla: Тоалетен комизъм

През 2018 година Tesla показа нова функционалност, наречена „ Тоалетен комизъм “, която издаваше звуци на пърдене всякога, когато лидерът използваше мигача за завиване.

12. Microsoft: Excel за котки

През 2019 година Microsoft показа нова версия на Excel, наречена „ Excel за котки “, която включва функционалности като „ Purrformance Review “ и „ Kitten Carousel “.

13. Amazon: Petlexa

През 2017 година Amazon показа нова функционалност, наречена „ Petlexa “, която разрешава на домашните любимци да употребяват Alexa, с цел да поръчват храна, да пускат музика и други

Беше декларирано, че функционалността Petlexa разрешава на кучета, котки и други животни да поддържат връзка с Alexa тъкмо както хората.

Казват, че смехът е най-хубавото лекарство. И въпреки че това не всеки път е правилно, той понижава напрежението, усъвършенства сърдечните функционалности и укрепва имунната система, тъй че търсете по-скоро полезността, в сравнение с разочарованието, провокирано от софтуерните експерти, които се пробват да ни разсмеят. В края на краищата Първи април е единствено един път годишно.

Тази публикация е дело на Wealth of Geeks.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР