Отново арестуваха журналистката, която вдигна антвоенния плакат на живо в

...
Отново арестуваха журналистката, която вдигна антвоенния плакат на живо в
Коментари Харесай

Отново арестуваха Мария Овсянникова, този път за разпространение на фалшива информация


Отново арестуваха журналистката, която подвигна антвоенния афиш онлайн в студиото на държавния Първи канал на Руската федерация. За това заяви и самата Марина Овсянникова.

Тя твърди, че рано сутринта в 6.00 часа в дома й пристигнали 10 служителии на Следствения комитет на РФ и полиция, като показали позволение за обиск. В профила си в Телеграм Овсянникова оповестява, че я водят в Следствения комитет, а против нея е повдигнато обвиняване за подправена информация. Повод е станал неин митинг. "Повече от 350 деца, починали в Украйна - това фалшив ли е? ", пита Овсянникова. И още веднъж приканва да спре войната. Очаква се решението на прокуратурата за предварителната мярка за неотклонение, заяви юристът ѝ Дмитрий Захватов.

Правозащитникът посочи, че против Овсянникова е възбудено наказателно дело за разпространениие на недостоверна информация за дейностите на съветските въоръжени сил, написа уеб сайтът Газета.ру. По думите му служителите на реда са отказали да дочакат юриста й и са нахлули в дома й. Миналия месец тя бе арестувана за няколко часа, само че по-късно бе освободена.

На 14 март журналистката нахлу в студиото на новинарската емисия нае Първи канал и по време на жив ефир издигна антивоенен афиш. Тогава тя беше освободена против 30 хиляди рубли санкция за нарушениие на правиилата на осъществяване на обществено мероприятие. После Овсянникова стана сътрудник на Die Welt, само че към този момент не работи в немската медия, откакто от украинска страна имаше отрицателни реакции против нея.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР