Отношенията ни с Република Северна Македония са сред основните акценти

...
Отношенията ни с Република Северна Македония са сред основните акценти
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Позициите в българското общество са по-твърди спрямо Скопие

Отношенията ни с Република Северна Македония са измежду главните акценти в последното изследване на " Галъп интернешънъл болкан ". Огромната част са за присъединението на РСМ към Европейски Съюз, само че го обвързват с осъществяване на изискванията по контракта.



Увеличава се делът на тези, които споделят, че при никакви условия не трябва да поддържаме Северна Македония за участие в Европейски Съюз. С към 6-7% се усилват те и с към 10 пункта са повече тези, които споделят единствено при осъществяване на контракта, изясни в БТВ " Тази заран " социологът Първан Симеонов. Той добави, че спада делът на отговорите " не знам " и тези, които образуват мнение, отиват в сдържана или твърда позиция.

Което ясно демонстрира, че позициите в българското общество са по-твърди по отношение на Скопие и може би това ще е предизвикателство пред новия кабинет, разяснява Симеонов.

По думите му сега Румен Радев е най-харесваната фигура, като за първи път от 2009 година насам, въпреки и с малко, виждаме доверието да е по-високо от недоверието по отношение на държавното управление.

Едно от най-големите провокации пред този кабинет ще е материалното състояние на хората, които чакат повишаване на цените. Стойностите са рекордни – 90% чакат повишение с една или друга скорост на съществени артикули. Това демонстрира замерването ни преди три месеца, добави Първан Симеонов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР