Отношенията ни с България се основават на дълбоки исторически традиции,

...
Отношенията ни с България се основават на дълбоки исторически традиции,
Коментари Харесай

Русия: С България имаме духовни корени

Отношенията ни с България се основават на дълбоки исторически обичаи, имат културни и духовни корени. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, който се срещна с българския посланик Екатерина Захариева в столицата Москва.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която е на посещаване в Москва, разиска с съветския си сътрудник Сергей Лавров опциите за активизиране на двустранните връзки в областта на търговията, туризма, културата, образованието.

Визитата на Екатерина Захариева е първата на външен министър на България в Москва от 2011 година насам. „ Щастлива съм, че съм тук в годината, когато честваме 140 година от установяването на двустранните дипломатическите връзки сред България и Русия. Това е значима година за нас и тъй като означаваме 140 година от основаването на българската дипломатическа работа. През последните 2 години политическият разговор сред нашите страни се възобнови, имаше български визити на най-високо равнище в Русия. Абсолютно естествено е и външните министри да обменят визити “, съобщи Екатерина Захариева на договарянията със Сергей Лавров, които се състояха в резиденцията на съветското Министерство на външните работи в центъра на Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР