Отношенията между Българската църква и Атинската архиепископия са изключително братски

...
Отношенията между Българската църква и Атинската архиепископия са изключително братски
Коментари Харесай

Патриарх Неофит прие гръцкия посланик преди отпътуването му за родината

Отношенията сред Българската черква и Атинската архиепископия са извънредно приятелски и положителни . Това бе очебийно по време на среща сред посланика на Гърция в България Н. Пр. Григориос Василоконстандакис и българския патриарх Неофит в София. Информацията е на патриаршеския уебсайт.

По време на срещата бяха разисквани и взаимните действия по време на мандата на Негово Превъзходителство - посрещането на мощите на св. Климент Охридски, както и посрещането на доста чудотворни икони и мощи на светии .

" От работата си в България, мога да кажа, че към днешна дата вероятностите пред Българската православна черква са положителни ", сподели Негово Превъзходителство Григориос Василоконстандакис. Срещата на гръцкия посланик с българския патриарх е преди отпътуването за родината му.

Гръцкият дипломат описа и за своя опит като дипломат в Румъния и връзките с Румънската патриаршия.

Н. Пр. Василоконстандакис съобщи на патриарх Неофит благопожеланията от името на Атинския архиепископ Йероним .

Негово Светейшество одобри посланика на Словения Анжей Франгеш , който посочи, че България има най-древната просвета в Европа.

При своята среща с българския патриарх посланикът на Албания Доника Хаджи съобщи, че над 26% от жителите на Албания са част от Православната черква, а храмовете там към този момент са над 1000.

На 3 октомври патриарх Неофит одобри изпълняващият длъжността дипломат на Съединени американски щати в България Джъстин Фридман . По време на диалога сред двамата бяха споделени разнообразни мисли към религиозната независимост у нас и в Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР