Отношенията между България и Република Северна Македония са на най-ниското

...
Отношенията между България и Република Северна Македония са на най-ниското
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Отношенията София-Скопие достигнаха най-ниското си ниво

Отношенията сред България и Република Северна Македония са на най-ниското допустимо равнище и това е единственото, по което и двете страни са съгласни. Това съобщи в " Денят стартира " Любомир Кючуков, шеф на Институт за стопанска система и интернационалните връзки.

" Имаме обстановка, при която двама министри в продължение на цяла седмица се пробват да предотвратят физически конфликти, популярност Богу, до това не се стигна. Но към този момент не мисля, че приказваме за език на омразата, а за дейности на омразата, за самата ненавист.

На процедура, близо половината на популацията на нашата съседка счита България за зложелател и в случай че приказваме какво се промени, с цел да се стигне дотук - промени се българската външна политика с ветото, което наложихме.

Това, че те не са прави за историята, не значи че ние действаме мъдро в политиката. Българската дипломация като цяло съумя да извади българската политика от едно доста неуютно положение, в което се намираше. Когато представихме нещата в полето на правата на индивида, тогава станахме по-разбрани.

Това, което направи френското предложение, трансферира топката в полето на Скопие. Това, че те нищо не вършат, не е проблем към този момент на България, а на тяхното кандидатстване в Европейски Съюз ", съобщи Кючуков.

Според историкът проф. Христо Матанов в Скопие има координация сред ръководещи и съпротива във връзка с политиката към България.

" Провокациите ще продължат. Друг е въпросът по какъв начин ще бъдат изтълкувани. Има разнопосочни отзиви. Ако приказваме за взаимност - в България няма бити македонци и задържани, нали по този начин?

Според мен те просто не желаят да са членове на Европейски Съюз. Като че ли има и съпротива, и ръководещи, които спорят за властта, само че на по-ниско равнище, което ние не виждаме - има някаква координация сред тях. Те съумяха да провалят взаимното честване на Гоце Делчев ", съобщи проф. Христо Матанов, историк, СУ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР