Отношенията между България и Македония навлизат в нова фаза, а

...
Отношенията между България и Македония навлизат в нова фаза, а
Коментари Харесай

Фросина Ташевска: Отношенията между България и Македония навлизат в нова фаза

Отношенията сред България и Македония навлизат в нова фаза, а българското председателство е важен факт за Македония, тъй като се усеща мощната поддръжка за отваряне на пътя към Европейския съюз и НАТО. Това съобщи в Народното събрание заместник-председателят на Събранието на Република Македония Фросина Ташевска :

" Парламентарното болшинство и държавното управление на Република Македония вършат съществени стъпки в отваряне на всички въпроси, които за Република Македония значат съществени вероятности за участие в Европейския съюз и подсилване на добросъседските връзки ".

11-годишното безмълвие към този момент е нарушено, предстоят оживени стопански, политически и културни връзки, съобщи депутатът от " Обединени патриоти " Борис Вангелов:

" Сигурен съм, че връзките сред България и Македония навлязоха в нова епоха, в нова фаза, в която ние най-сетне би трябвало да построим инфраструктурните обекти сред нашите две страни, да изградим кулоар номер 8, да отворим нови пропускателни пунктове, да изградим железница, автопът. Да тръгне търговията от Черно до Адриатическо море ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР