Отношението на Сърбия към и към други страни в региона

...
Отношението на Сърбия към и към други страни в региона
Коментари Харесай

Джуканович: Сърбия застрашава съседните държави с действия като от 90-те години

Отношението на Сърбия към и към други страни в района в този миг неимоверно прилича отношението на Сърбия към прилежащите страни през 90-те години под прикритието на грижа за сякаш застрашените права на сръбския народ в прилежащите страни. По създание суверенитетът на прилежащите страни е заплашен. Това мнение изрази президентът на Черна гора, наблягайки, че това се е случило през 90-те години, довело до 150 000 изгубени живота, заличаване на скъпо имущество, основано за генерации в някогашна Югославия, както и до правосъден завършек в Хага за виновните.
Той акцентира, че макар че се надява сходни неточности да не се повтарят през целия му живот, има опасения, че те ще бъдат повторени.
Джуканович уточни, че политиката, съгласно която се управлява, е понесла най-голяма политическа тежест при възобновяване на независимостта на Черна гора, като напомни, че тази политика слага на дневен ред Декларацията на черногорския парламент от 2009 година, призната като резолюция на Европейския парламент по отношение на.
„ Никъде никой в нашата политика, без значение каква функционалност е изпълнявал, не е оспорвал геноцида в Сребреница или нещо, което може да се смята за безспорни полезности на актуалната цивилизация. Не би трябвало да има подозрение, че Демократическата партия на социалистите ще продължава да бъде в положение на подготвеност и отговорност да способства за това разбиране на Черна гора от интернационалната общност “, сподели Джуканович.
 Мило Джуканович предлага да се затворят границите на Черна гора Мило Джуканович предлага да се затворят границите на Черна гора
Президентът на Черна гора Мило Джуканович прикани границите на страната да бъдат затворени неотложно поради ковид и да се форсира...
Той също по този начин разгласи, че няма да се поколебае да попречи на други политически участници на черногорската сцена да доведат до подозрението, че промяната на държавното управление може да промени безспорния антифашистки, либерален, проевропейски и цивилен имидж на Черна гора.
След срещата с членовете на президентството на Босна и Херцеговина Желко Комшич и Шефик Джаферович, президентът на Черна гора съобщи, че връзките сред двете страни са другарски и този, който ги подлага на тестване, се държи безконтролно.
Той се базира на връзките сред Черна гора и Сърбия, като напомни, че е срещнал недоумение на своите възгледи в Белград.
По думите му, това не го е раздрусало, тъй като той е артист в политиката на 90-те години, което от една страна съставлява тежест за него, само че от друга е скъп опит, който оказва помощ да не позволява грешките, които са позволени тогава и заради който предизвестява всички в точния момент да не създадат същите неточности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР