Отношението към българите в Словакия е на изключително високо ниво.

...
Отношението към българите в Словакия е на изключително високо ниво.
Коментари Харесай

Президентът Радев в Словакия: България е навсякъде, където има български песни

Отношението към българите в Словакия е на извънредно високо равнище. Сънародниците ни тук дават прелестен образец , че страната ни е модерна страна, отворена към света. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на българската общественост в Братислава .

Срещата се състоя в първия ден от формалното посещаване на президента в Словашката република, заяви прессекретариатът на президента.

По думите на президента Радев високата оценка към сънародниците ни в Словакия образуват още преди век българските градинари, станали знак на усърдие, честност и преданост.

Тези прелестни усещания се " умножават " с идването на последните генерации наши сънародници, които демонстрират, че българинът е висококвалифициран в актуалните технологии, съобщи президентът. Според Румен Радев всеки, който с труда си гради кариера, способства и работи за България, тъй като страната ни е отворена към света, част от европейското семейство.-->
 Президентът Румен Радев по време на визитата му в Словакия БГНЕС
" Вие показвате, че България е на всички места, където има български песни, българска тирада и български дух ". С тези думи президентът се обърна към сънародниците ни, откакто възпитаници от Българското приблизително просветително учебно заведение " Христо Ботев " в Братислава развълнуваха залата с осъществявания на български песни. Президентът им благодари, че не не помнят традициите и корените си.

В Братиславския палат за среща с Румен Радев се събраха наши сънародници и фамилиите им, учители и възпитаници от Българското учебно заведение " Хр. Ботев ", преподаватели и студенти по българистика в университета " Я. А. Коменски ", словашки жители, учили у нас.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР