отнесе четири от седемте награди на тазгодишното издание на ,

...
отнесе четири от седемте награди на тазгодишното издание на ,
Коментари Харесай

Държавен куклен театър – Сливен с четири награди от международен фестивал в Сараево

отнесе четири от седемте награди на тазгодишното издание на, Източно Сараево, Босна и Херцеговина. Трупата на ДКТ – Сливен влезе в конкуренция с професионални кукленици от Сърбия, Република Сръбска, Федерация Босна и Херцеговина, Естония и Израел, които показаха повече от 20 спектакъла в главната спортна стратегия на форума.  Младите артисти се показаха със „ “ на режисьора Тодор Вълов, по приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Фестивалното жури в състав проф. Боньо Лунгов, ръководител и членове Небойша Йованович и Младен Янкович, единомислещо им присъди премията за най-хубаво групово актьорско осъществяване. Яница Халачева получи самостоятелно актьорско самопризнание, а Наталия Гочева отнесе оценките за най-хубаво естетическо и техническо решение на куклите, за сценография и костюми.

LUTFEST е интернационален куклен фестивал, който се организира годишно в Източно Сараево, Република Сръбска, Босна и Херцеговина. Създаден е през 1999 година, след това се трансформира в най-големият фестивал от този тип в някогашна Югославия. Платформата му показва някои от най-известните кукловоди в света, в това число Пол Макгинис, Брус Ланойл и Питър Шуман. Домакин е на стойностни и художествено значими театрални творби на куклени театри от целия свят. Допринася за популяризирането на нови и одобряването на осъществени културни полезности на интернационално равнище.

ДКТ – Сливен за следващ път отвоюва мястото и потвърди приноса си – както към фестивала, по този начин и към развиването на международното куклено изкуство.

Трупата още веднъж е в Сливен и ще чака публиката от която се въодушевява, поради която твори и с която споделя вълнението си зрелище след зрелище.

Предстои месецът, през който градът ще отпразнува своя празник и ДКТ – Сливен още веднъж е подготвен да зарадва най-малките му поданици.

Приложено ще откриете обстойна информация и снимков материал за „ Свинарят “ и октомврийския плакат на ДКТ – Сливен.

С благопожелание за сполучливи и ползотворни дни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР