Отмяна на Закона за социалните услуги поискаха от ВМРО. Още

...
Отмяна на Закона за социалните услуги поискаха от ВМРО. Още
Коментари Харесай

ВМРО иска отмяна на Закона за социалните услуги

Отмяна на Закона за обществените услуги желаеха от Вътрешна македонска революционна организация. Още през предходната година от партията упорстваха приемането му да бъде отсрочено поради опасенията на част от родителите, че деца ще могат да се лишават доста елементарно.
Заради пандемията от ковид обаче разискването на спортните текстове беше отсрочено и се чака законът да влезе в действие от 1 юли в остарелия му тип.

„ Това, което ние желаеме, е да бъде направено бързо произвеждане в границите на три дни. Тази заповед да бъде доказана от български съд и надлежно още веднъж да извадим този мотив от полето на критиците, че единствено със заповед на шефа може да бъде изведено дете “, изясни Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация в предаването " Лице в лице " по бТВ.

" В обществото има чувство, че нещо неправилно се прави. Страховете на хората са, че норвежците са на границата и ще им вземат децата. В закона има няколко неща, които са недомислици – уповавам се, че няма зла предумисъл в тях. Цялата формулировка за дете в риск е доста необятна – всяко дете може да попадне в тази формулировка. Според текстовете в закона неправителствените организации ще имат интерес да вземат деца от родителите им ", съобщи Сиди.

" В този закон има доста противоречиви текстове, концепцията му би трябвало да бъдат изменена. Не би трябвало децата да бъдат отнемани от фамилията, а фамилията да бъде подкрепено и децата. Ние предлагаме още неправителствените организации да не вземат участие в процеса на лишаване на деца ", разясни зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

" Смятаме, че е нужна цялостна законодателна промяна в този бранш. Всички тези хрумвания би трябвало да бъдат събрани в Кодекс за обществените услуги – по този начин всички услуги ще идват от едно кранче. Имаме предварителни диалози и допускам, че предлагането ни ще бъде подкрепено от сътрудниците ни от ГЕРБ ", сподели още Александър Сиди.

" Срещу Закона за обществените услуги, който би трябвало да влезе в действие от 1 юли има задоволително мощни причини и ние бяхме длъжни да се вслушаме в тях. Имаме добър разговор с Министерството на труда и обществената политика. ", сподели още депутатът.

В началото на идната седмица от Вътрешна македонска революционна организация ще внесат оферти за промени, които целят да бъде изключен спорът на ползи при лишаване на деца, както и да има бързо правосъдно произвеждане в случаи на извеждане на детето от фамилията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР