Отминаха дните на тристепенното хранене и бездънното шардоне на борда

...
Отминаха дните на тристепенното хранене и бездънното шардоне на борда
Коментари Харесай

Чехия забранява алкохола на правителствени полети


Отминаха дните на тристепенното хранене и бездънното шардоне на борда на държавните самолети за чешките министерски делегации , написа " Политико ".

Чешкият министър на защитата Яна Чернохова забрани използването на алкохол в държавните самолети след хипотетичен скандал със полов тормоз по време на пътешестване до Южна Корея през април. Инцидентът, предхождащ възбраната за алкохол, допуска, че е забъркан боен доктор, който е бил член на делегация на министерството на превоза , който е докоснал неуместно жена , която е правила тест за COVID-19 на борда на държавен аероплан в Южна Корея.

Министърът на превоза Мартин Купка сподели, че лекарят " не е бил в най-хубаво положение ", намеквайки, че може да е бил пийнал . Мъжът, който отхвърля обвиняванията, е в Южна Корея след хипотетичния случай.

Чешките политици постоянно употребяват военни самолети за публични държавни действия. Стандартните министерски питиета на борда - топла храна, салата, десерт, закуски, бира и вино - преди този момент бяха финансирани от Министерството на защитата.

Но тези дни към този момент свършиха.

Служителите на министерствата и държавните институции ще би трябвало сами да заплащат за освежителните питиета по време на полет.

" Не се е трансформирало доста за нас, просто би трябвало да си плащаме за (безалкохолни) питиета и храна ", разяснява представител на министерството на превоза Франтишек Йемелка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР