Отмениха първото състезание от календара на Formula 1 за сезона

...
Отмениха първото състезание от календара на Formula 1 за сезона
Коментари Харесай

Отмениха първото състезание на Formula 1, затвориха алпийските курорти

Отмениха първото съревнование от календара на Formula 1 за сезона 2020-2021 поради епидемията от COVID-19, оповестиха международните организации. То трябваше да се състои в Австралия този уикенд.

Решението за анулация на отварящия сезон е взето единомислещо от уредниците на Гран При на Австралия, Формула 1 и FIA, управителния орган на автомобилния спорт.

" Нашият първи приоритет е сигурността на всички, в това число присъстващите, нашия личен състав, всички сътрудници на събитията и членове на локалната общественост ", обявиха уредниците единствено няколко часа преди първата подготовка.

Отмяната пристигна, откакто член на екипа на McLaren Racing даде позитивна проба за вируса в четвъртък вечер, което подтиква McLaren да се отдръпна от конкуренцията.

Непал реши да анулира всички експедиции до връх Еверест за останалата част от сезона на катерене заради експлоадирането на ковид, съобщи през днешния ден министърът на туризма Кедар Бахадур Адхикари.

" Експедициите до Еверест се приключват с неотложен резултат. Разрешителните за катерене се анулират до края на април ", сподели Адхикари.

Защо това има значение: Това време на годината - пролетните месеци на март, април и май - са измежду най-натоварените интервали за нанагорнище на връх Еверест. Стотици се стичат в планината през най-хубавите няколко седмици от сезона, когато времето е положително и температурите са по-високи.

Икономическият удар: Това анулиране би могло да нанесе и голям удар върху към този момент слабата стопанска система на Непал. Туризмът е един от главните опори на стопанската система на страната и някои хора - изключително в селските региони - зависят от него като главен източник на приходи.

Според Министерството на културата, туризма и гражданската авиация по едно работно място се основава на всеки шест туристически визити, а 138 000 души са заети в бранша. Еверест е главен източник на доходи, като се има поради, че задграничните алпинисти могат да изразходват до 100 000 $ за късмет да изкачат планината, като огромна част от парите отиват за локални туристически компании и екскурзоводи.

Ски курорти в Алпите приключват активността си

Ски курорти в австрийските Алпи и на Скандинавския полуостров ще прекратят ски сезона поради международната пандемия от ковид COVID-19.

Други ски курорти в Алпите в този момент обмислят да последват образеца им. 

Курортите се затварят заради действителността, а не от страховете, поради ковид.

Всички норвежки ски курорти са затворени през днешния ден с неотложен резултат + никакви чужденци не могат да пътуват до Норвегия без 14-дневна карантина - на процедура страната е затворена.

Президентът Доналд Тръмп стана първият международен водач, който предложи да се отсрочи Олимпиадата в Токио 2020 , защото пандемията на ковид се популяризира.

" Може би те би трябвало да ги отсрочат с една година ", съобщи Тръмп пред публицисти в Овалния кабинет, 134 дни преди церемонията по откриването на игрите в Токио

Тръмп добави, че забавянето на Олимпиадата с една година ще бъде по-добър вид от провеждането й без аудитория. 

В отговор на мненията на Тръмп, министърът на олимпийските игри в Япония Сейко Хашимото акцентира, че подготовката за " сигурни " игри към момента е в ход.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР