Отмъстителите: Краят измести продукцията Аватар на Джеймс Камерън и стана

Отмъстителите: Краят измести продукцията Аватар на Джеймс Камерън и стана ...

Отмъстителите: Краят детронира Аватар като най-касовия филм на всички времена.


"Отмъстителите: Краят" измести продукцията "Аватар" на Джеймс Камерън и стана най-касовия филм на всички времена, предаде Би Би Си.

След 10-годишно "царуване", "Аватар", който през годините успя да събере приходи от 2,789 млрд. долара, бе задминат от продукцията на "Марвел" и "Дисни". В неделя тя премина границата т 2,790 млрд. долара.

Новината беше съобщена още в събота от президента на "Марвел" Кевин Фейдж по време на панела на студиото във фестивала Comic-Con в Сан Диего, въпреки че по това време лентата се нуждаеше от още 500 хил. долара, за да надмине филма на Джеймс Камерън.

Голяма част от успеха на "Отмъстителите: Краят" се дължи на международните пазари и по специално на китайския, където филмът събра приходи от 629 млн. долара. Впечатляващо бе представянето в Южна Корея, Бразилия и Мексико, които допринесоха съответно със 105 млн, 85 млн. и 77 млн. долара за приходите на най-мащабната продукция от споделената филмова вселена на "Марвел". В Северна Америка кино хитът събра общо 858 млн. долара, което го нарежда на второ място след "Междузвездни войни: Силата се пробужда" с приходи от 936 млн. долара.

Разбира се, най-големият печеливш от надпреварата между "Отмъстителите: Краят" и "Аватар" е филмовият гигант "Дисни". През март компанията придоби развлекателния бизнес на "Фокс" за 71,3 млрд. долара. По този начин "Дисни" стана собственик и на правата върху бъдещите продукции с марката "Аватар". Първият нов филм от поредицата на Джеймс Камерън се очаква да се появи на голям екран в края на 2021 г. Нещо повече, Домът на Мики Маус вече стои зад 7 от 10-те най-касови филма в историята, сред които всички четири филма от поредицата "Отмъстителите“, "Аватар", "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и "Черната Пантера".

Източник: manager.bg