Отлив на туристи има през този зимен сезон. За това

...
Отлив на туристи има през този зимен сезон. За това
Коментари Харесай

Отлив на туристи заради студа

Отлив на туристи има през този зимен сезон. За това сигнализира Румен Драганов – шеф на Института за разбори и оценки в туризма.

„ От нашия институт още предходната година казахме, че чакаме застоялост по връзки на туризма през зимата и битката ще е да запазим числата такива, каквито са били миналата година. Но това не може да се случи, ние към този момент сме надолу. От началото на януари ние имаме 5 % спад ”, разгласи Драганов пред  Канал 3.

И изясни за какво се е получила грешката при прогнозата на 5-процентов растеж.

„ Не бе планувана тази тежка зима, която беше в Гърция, в Турция, затварянето на републиканската пътна мрежа там и надлежно невъзможността да дойдат тези туристи, които чакахме особено от тези две дестинации. Също и за Македония. Така че, когато споделяме, че няма сняг – това е едни проблем, когато има прекалено много сняг – виждаме различен проблем ”, разясни Драганов.

От неговия институт обаче са съумели да отчетат този спад, само че по думите му те в действителност са взели поради обстоятелството, че през предходната година е имало растеж на пътуванията към България и поради българското европредседателство. През предходната година е имало растеж от 100 хиляди туристи единствено за януари, които обаче в този момент не са се върнали. Като друга причина обаче за спада по отношение на предходната година специалистът посочи, че някои от нискотарифните самолетни компании са прекратили някои от направленията си към София, което обаче е било заради финансовите проблеми на избрани самолетни компании. Както и обстановката в Турция, където има отлив на съветски и немски туристи, които са се пренасочили към България, както и проблемите в дестинации като Египет и Тунис.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР