Отличното стратегически партньорство между България и САЩ, газовата диверсификация, строежа

...
Отличното стратегически партньорство между България и САЩ, газовата диверсификация, строежа
Коментари Харесай

Телефонен разговор за F-16, газ, АЕЦ и контрабанда между Борисов и Помпейо

Отличното стратегически партньорство сред България и Съединени американски щати, газовата диверсификация, градежа на АЕЦ " Белене ", битката с контрабандата и бизнес климата в България са разискали в телефонен диалози министър председателят Бойко Борисов и държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо. Това оповестиха от държавната пресслужба в четвъртък.

Двамата са се обединили към мнението, че връзките сред двете страни са отлични и следва да продължат да се развиват по този начин и отсега нататък.

Помпейо посочи, че Борисов е направил доста положителни неща за България. Той поздравил премиера за модернизацията, която държавното управление осъществя в областта на защитата и за спазването на поетия ангажимент към НАТО - 2% от разноските от Брутният вътрешен продукт да се отделят за този бранш. Според Майк Помпейо, българският министър-председател би могъл да окуражи сътрудниците си в НАТО и Европа също да се ангажират със спазването на тази евроатлантическа цел. Държавният секретар на Съединени американски щати изтъкнал също по този начин изгодата от взаимните учения, които се организират в България.

Майк Помпейо поздравил министър-председателя и за сериозната работа във връзка с диверсификацията в енергийната сфера. " Ние строим газови автомагистрали, по които да тече газ от разнообразни източници и сътворяваме по-конкурентна среда “, изтъкнал Борисов.

Той срещнал държавния секретар на Съединени американски щати с стадия на създаване на интерконектора с Гърция, за който същия ден бяха подписани договорите, даващи действителен старт на градежа. По отношение на АЕЦ " Белене “ министър председателят отбелязал, че за реализацията на плана държим да има необятно интернационално присъединяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР