Отличното представяне на Алексис Мак Алистър на Световното първенство по

...
Отличното представяне на Алексис Мак Алистър на Световното първенство по
Коментари Харесай

Алексис Мак Алистър: Имаме нашите оръжия, ще опитаме да спрем техните

Отличното показване на Алексис Мак Алистър на Световното състезание по футбол в Катар изненадва даже и аржентинския национал и той желае да продължи възхода си, написа организация ДПА след конференцията преди четвъртфиналите. 

Мак Алистър не игра в първия мач, който Аржентина загуби с 1:2 против Саудитска Арабия, само че по-късно се бетонира в стартовия състав на селекционера Лионел Скалони. Следващото предизвикателство за южноамериканците е Нидерландия в среща от четвъртфиналите на стадиона в Лусаил.

" Ако преди началото на шампионата някой ми бе споделил, че нещата ще се развият по този начин, щях да бъда доста благополучен. Интеграцията ми в националния тим мина много бързо и за това би трябвало да благодаря както на съотборниците ми, по този начин и на треньорите ", сподели той.

Нидерландия е огромно предизвикателство за аржентинците, само че съгласно Мак Алистър най-важно е представянето на неговия тим, а не на противника.

" Знаем какъв брой положителни футболисти имат те и какъв е стилът им на футбол, само че ние си имаме нашите оръжия и ще опитаме да спрем техните. Между двата тима има богата история, само че в случай че си свършим работата както би трябвало, ще бъдем спечелили ", продължи халфът на Брайтън.

Двете народи са се срещали пет пъти на най-голямата сцена и за последно през 2014, когато Аржентина победи с дузпи на полуфиналите в Бразилия. Луис Ван Гаал беше отпред на Нидерландия и в този дуел.

" Помня този мач добре. Гледах го вкъщи със фамилията ми, а в този момент съм в тима. Голяма наслада е за мен, че имам опцията да взема присъединяване в четвъртфинала ", продължи Мак Алистър.

Голямата звезда на аржентинците към момента е Лионел Меси и редица медии настояват, че Ван Гаал ще назначи личен надзирател на плеймейкъра. Селекционерът Лионел Скалони не е изключително обезпокоен от тези информации.

" Свикнали сме противниците ни да пробват какво ли не. Ще забележим. По време на мача постоянно има редица промени, а такива ще има и в нашата групировка. И преди сме играли дуели, в които някой е сянка на Лео ", съобщи Скалони.

Родриго Де Пол и Анхел Ди Мария са с леки контузии, а селекционерът на тима отхвърли да разкрие дали те ще могат да играят.

" Днес е последната ни подготовка и ще забележим по какъв начин те се усещат. Родриго и Анхел организираха заниманието в сряда, а през днешния ден ще имаме повече детайлности за положението на двамата ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР