Отлични новини дойдоха за националният отбор на България след конфузното

...
Отлични новини дойдоха за националният отбор на България след конфузното
Коментари Харесай

Шотландия и Сърбия ни пратиха в трета урна за Евро 2020

Отлични вести пристигнаха за националният тим на България след конфузното реми против Словения, което ни остави на второ място в групата в Лига на нациите. Добрата новина пристигна довечера, откакто публично стана ясно, че държавният ни отбор ще бъде в трета урна при жребия за квалификациите за Евро 2020. Това стана допустимо, защото селекцията на Петър Хубчев се оказа най-хубавият втори тим в Лигата на нациите в групите от Лига C.

Нашите финишираха втори в група 3 на шампионата още през вчерашния ден, а удобните резултати от последните срещи на конкуренцията слагат националите ни в трета урна при жребия за европейските квалификации и вършат отбора втори най-хубав в групите от нашата рогозка. Това стана факт след безапелационната победа на Сърбия против Литва с 4:1 в мач от група 4 и триумфа на Шотландия против гостуващия отбор на Израел с 3:2 в група 1. Сърбите трябваше да финишират първи в групата си, а шотландците и евреите да не приключват наедно, с цел да бъдат резултатите удобни за България.

Сърбия разруши Литва с 4:1 след автогол на Жулпа в 51-ата минута и голове на Александър Митрович (58), Александър Прийович (71) и Адем Ляич (74). За гостите се разписа Деймантас Петравичус (64). Така Сърбия финишира преди всичко в група 4 с 14 точки, а Литва остана на последната позиция без нито една извоювана точка.

В другата среща от групата Румъния завоюва с 1:0 при визитата си на Черна гора след гол на Тукудеан (44). През второто полувреме в 72-ата минута Янмович от домакините пропусна дузпа. Козмин Моци и Клаудио Кешеру от Лудогорец започнаха титуляри за гостите, а вторият бе сменен в 88-ата минута от Чипчиу. Така румънците останаха втори в групата с 9 точки, а черногорците приключиха трети със 7.

По същото време Шотландия победи вкъщи Израел с 3:2 и финишира на първата позиция в група 1, което значи, че ще играе в Лига B при идващото издание на шампионата. Каял (9) даде преднина на изралците, само че с хеттрик на Джеймс Форест (34, 43, 64) направиха цялостен поврат. Еран Зехави (75) върна интригата в мача с втори гол за гостите, само че те не съумяха да стигнат до точката, която щеше да им е задоволителна за първата позиция. В последна сметка Шотландия завоюва групата с 9 точки, а Израел остана на второ място с 6 и на точка след България в класирането за най-хубавия втори тим от всички групи в Лига C.

Припомняме, че в групите с четири тима резултатите против последния в класирането се анулират. При това състояние България събра 7 точки с един гол плюс позитивна разлика, а след днешните резултати националите ни чакат по-спокойно жребия на 2 декември в Дъблин за квалификациите за Евро 2020. Отборите, с които България сигурно ще се размине, са Словакия, Турция, Ейре, Северна Ирландия, Сърбия, Норвегия, Израел, Румъния, Унгария.

Освен това България е вторият най-хубав тим в Лига С на Лигата на нациите и в случай че някой от спечелилите в групите се класира на европейското през квалификациите, националите ни отиват на негово място на полуфиналите на Лигата на нациите (през март 2020 година). Стига, несъмнено, футболистите на Хубчев да не са се класирали за Евро 2020 през квалификациите.

Ето и разпределението по урни преди жребия за квалификациите за Евро 2020:

Първа урна: Белгия, Хърватия, Англия, Франция, Холандия, Италия, Португалия, Испания, Швейцария, Полша.

Втора урна: Германия, Исландия, Босна и Херцеговина, Украйна, Дания, Русия, Австрия, Уелс, Чехия, Швеция.

Трета урна: Словакия, Турция, Ейре, Северна Ирландия, Норвегия, Сърбия, Финландия, Шотландия, Израел, БЪЛГАРИЯ

Четвърта урна: Албания, Кипър, Естония, Грузия, Гърция, Литва, Черна гора, Словения, Унгария, Румъния.Пета урна: Армения, Азербайджан, Беларус, Гибралтар, Казахстан, Косово, Люксембург, Македония, Молдова, Фарьорски острови.

Шеста урна: Андора, Латвия, Лихтенщайн, Сан Марино, Малта.

Лига на нациите:

Лига " А ":

Португалия - Полша 1:1
1:0 - Андре Силва 33
1:1 - Милик 66-дузпа

Лига " В ":

Швеция - Русия 2:0
1:0 - Линдельоф 41
2:0 - Берг 72

Лига " С ":

Черна гора - Румъния 0:1
0:1 - Токудеан 44

Сърбия - Литва 4:1
1:0 - Жулпа 51-автогол
2:0 - Митрович 58
2:1 - Петравичиус 64
3:1 - Прийович 71
4:1 - Ляич 74

Шотландия - Израел 3:2
0:1 - Кайал 9
1:1 - Форест 34
2:1 - Форест 43
3:1 - Форест 64
3:2 - Захави 75

Лига " D ":

Косово - Азербайджан 4:0
1:0 - Зенели 2
2:0 - Зенели 50
3:0 - Рахмани 61
4:0 - Зенели 76

Малта - Фарьорски острови 1:1
0:1 - Йонсен 3
1:1 - Корбалан 4
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР