Отличията донесе Мартин Станев, Рени Русева остана четвъртаОтлично представяне в

...
Отличията донесе Мартин Станев, Рени Русева остана четвъртаОтлично представяне в
Коментари Харесай

Три сребърни медала за ТСК - Русе на старта на Европейското първенство за кадети

Отличията донесе Мартин Станев, Рени Русева остана четвърта

Отлично показване в първия ден на Европейското състезание по повдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и 17 години записаха състезателите на Тежкоатлетически състезателен клуб - Русе. Мартин Станев се класира на второ място, а Рени Русева остана четвърта.

Сребърен орден в дуела завоюва в категория до 49 кг при кадетите до 17 години Мартин Станев. В първото придвижване изхвърляне той се препъна на тежест от 70 кг, само че въпреки всичко съумя да се оправи с тежестта. Последва трети сполучлив опит на 80 кг, които му донесоха дребния сребърен орден в придвижването. Във второто придвижване – изтласкване Мартин стартира от тежест от 80 кг, която преодоля с първия опит. Последва още един сполучлив на 87 кг, който му обезпечи второто място в придвижването. Това обезпечи на Мартин дуел от 167 кг, които му донесоха среброто и в дуела, оповестиха от клуба.

4 място в дуела записа Рени Русева. Тя излезе първа от русенските състезатели на подиума малко преди обед през днешния ден. Рени се състезава в категория до 45 кг при кадетките до 17 години. В двете придвижвания тя записа общ дуел от 114 кг. В първото придвижване – изхвърляне тя записа единствено един сполучлив опит на 51 кг. Рени съумя да задържи над главата си щанга с тежест от 54 кг, само че опитът и не беше зачетен от съдиите поради леко добутване. Във второто придвижване – изтласкване тя записа два сполучливи опита – на 61 и 63 кг. Това и донесе пето място в изхвърлянето, четвърто в изтласкването и четвърто в дуела.

Европейското състезание за кадети и кадетки до 15 и 17 години се организира в Полша и ще продължи до 17 август. В петък, 12 август, на подиума ще излезе третият играч на ТСК – Русе Диян Ангелов, който се състезава в категория до 61 кг при кадетите до 15 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР