Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена

...
Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена
Коментари Харесай

Ето кой е Лекар на годината във Варна! Кметът: Ние сме град с модерно здравеопазване

Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена гала в четвъртък, проведена от Община Варна и Българския лекарски съюз - Регионална колегия-Варна. Събитието, което се организира в Юнашкия салон, бе почетено от кмета Иван Портних, проф. Радослав Радев - ръководител на БЛС - Варна, регионалния шеф Стоян Пасев, представители на лечебни заведения.

Номинираните медици бяха препоръчани от БЛС -Варна. Лекар на годината стана доктор Соня Цекова - шеф на ДКЦ 4, експерт УНГ. В категорията " Млад доктор на годината “ бе отличен ортопедът доктор Стоян Иванов. В категорията " Иновации “ наградата бе връчен на доцент доктор Илина Мичева. За " Заслуги и принос в развиването на детското и учебното опазване на здравето “ призове получиха проф. доктор Виолета Йотова и екип, доцент Д-р Миглена Георгиева и доктор Атанаска Петкова.

" Всеки в живота си има своя доктор, на който се доверява. Затова се веселя, че имам опцията в навечерието на Вашия празник, когато честваме и Св. Иван Рилски, да изразя признателност за грижите и всеотдайността Ви. За това, че ни давате сили и вяра, че можем да се оправяме даже с невъзможното ", сподели кметът. Той напомни, че Варна е град с съвременно опазване на здравето и един от водещите медицински центрове в страната.

" Мотивирани сме да работим още по-активно и в по-тясно съдействие с Българския лекарски съюз, с други браншови структури в областта на опазването на здравето, с цел да бъдем по-резултатни в общата ни цел – основаване на условия за предварителни защити и по-добро лекуване на хората. Да работим по този начин, че Терминал 2 да не е приоритет за нашите лекари ", сподели кметът.

" Няма значение по кое време ще отбележим празника, значимото е, че сме дружно. Заедно като варненци се усещаме мощни. И по какъв начин няма да не се усещаме мощни, когато лекарското съсловие усеща зад тила си поддръжката и съдействието на Община Варна и Областната администрация. По същия метод бих могъл да кажа, че Община Варна и Областната администрация би трябвало да се усещат спокойни и мощни, когато зад тила им сме ние, лекарите. Те имат нашата ръка, нашите познания, нашите благоприятни условия. За да бъде Варна още по-здрав, още по-млад, безоблачен и прекрасен град ", съобщи проф. Радослав Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР