Отличена е в селекцията Жените в продуктовия мениджмънт в ЕвропаМария

...
Отличена е в селекцията Жените в продуктовия мениджмънт в ЕвропаМария
Коментари Харесай


Отличена е в селекцията „Жените в продуктовия мениджмънт в Европа”

Мария Веледино

Отличена е в селекцията „ Жените в продуктовия мениджмънт в Европа ”

Мария Велединова, старши продуктов управител в Progress, е отличена в влиятелната селекция „ Women in Product Management in Europe ” („ Жените в продуктовия мениджмънт в Европа ” ) за 2021 година на организацията „ Product Management Festival ” (PMF), оповестиха от софтуерната компания. Мария е единствената българка в селекцията, практикуваща продуктов мениджмънт у нас.

Мария Велединова сполучливо управлява редица продуктови начинания
(снимка: персонален архив)

Международната организация PMF сплотява продуктови мениджъри от целия свят за обмяна на опит и основаване на нови контакти. Селекцията „ Жените в продуктовия мениджмънт в Европа ” отбелязва професионалните триумфи и позитивния принос на дамите в тази област за развиването на техните компании, общности и на самата специалност.

Списъкът се изготвя на база номинации, подадени от общността. Тази година той включва 42 дами от разнообразни промишлености в 14 страни.

„ Благодаря на PMF общността за това самопризнание ”, сподели Мария Велединова. „ В Progress следваме най-хубавите практики в продуктовия мениджмънт… Радвам се, че това, което вършим в България за световния пазар, получава такова самопризнание ”.

Мария има над 13 години опит в областта на продуктовия мениджмънт и в трансформирането на организации в посока основаване на новаторски софтуерни артикули.

Тя се причислява към Progress през 2019 година, където дава отговор за продуктовата линия Progress Telerik.NET Web, включваща UI for Blazor – най-голямата в света библиотека с съставни елементи за потребителски интерфейс за новата технология на Microsoft – Blazor.

Със стратегически метод и мощен фокус върху потребностите на клиента, Мария сполучливо управлява редица продуктови начинания, работейки тясно със софтуерните инженери, експертите по потребителско прекарване (UX) и маркетолозите в Progress.

Мария е приключила компютърни науки в Техническия университет в София и има магистърска степен по ръководство на планове по осведомителни технологии от Нов Български Университет. Има богат опит в работата с технологии на Microsoft, DevOps и Scaled Agile.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР