Отлагането на строителството на завод на Фолксваген в Турция пробуди

...
Отлагането на строителството на завод на Фолксваген в Турция пробуди
Коментари Харесай

Сръбският президент за Фолксваген: Ние предлагаме много повече от България

 Отлагането на строителството на цех на " Фолксваген " в Турция пробуди доста очаквания, написа през днешния ден в. " Данас ". Българите дават на германците 260 милиона, а сръбският президент Александър Вучич предлага повече и твърди, че нито една страна не може да предложи дотации като Сърбия, отбелязва вестникът. Турският президент Ердоган е предложил да купи от " Фолксваген " 100 000 автомобила, написа " Данас ", като показва, че Турция към момента е любимец, само че съгласно специалисти от другите кандидатки за " Фолксваген ", страните членки на Европейски Съюз имат преимущество пред Сърбия.

Германските вложения трансформират облика на Сърбия, написа в. " Политика ". При вчерашното посещаване на немския министър на стопанската система и енергетиката Петер Алтмайер бяха подписани две значими за Сърбия съглашения, които й носят вложения от към 300 милиона евро, заяви президентът Вучич на конференция след срещата с Алтмайер. Вестникът цитира думите на немския министър, че Сърбия сега е надалеч по-уважавана страна с помощта на реформаторските старания на президента и държавното управление.

В момента над разширението на Европейски Съюз са надвиснали облаци, само че европейският път на Сърбия не се слага под въпрос, споделя в изявление за в. " Вечерне новости " министърът за европейска интеграция Ядранка Йоксимович. Тя прави оценка, че политиката на разширение е последица от вътрешните проблеми в съюза, само че от това незаслужено страдат жителите на страните, които са в процеса или чакат да стартират договаряния, като Северна Македония и Албания.

Тръмп желае Сърбия да признае Косово, написа в. " Блиц ". Чрез своя специфичен делегат Ричард Гренел, който наскоро беседва в Белград с Александър Вучич, американският президент е изпратил обръщение, че Сърбия би трябвало да признае Косово. Източник на вестника, осведомен с детайлности от срещата, споделя, че това е бил доста тежък диалог, а Гренел безусловно е сложил признаването като изискване. Той споделил също, че Съединени американски щати ще упорстват Европейският съюз да ускори натиска над формален Белград в това отношение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР