Откриването на новия лъч на Лондонското метро - Линията Елизабет,

...
Откриването на новия лъч на Лондонското метро - Линията Елизабет,
Коментари Харесай

Новото супербързо метро на Лондон ще се забави с 9 месеца

Откриването на новия лъч на Лондонското метро - " Линията Елизабет ", която ще свързва летище " Хийтроу " с " Канари Уорф ", се отсрочва с минимум 9 месеца, с цел да се даде опция за повече проби за сигурност, оповестява Bloomberg.

Стартът на първата фаза на услугата, в началото плануван за декември, изместен до есента на 2019 година Закъсненията при построяването на тунелите и създаването на софтуера, който управлява железопътната система, са изразходвали времето отделено за тестване, оповестиха от компанията реализатор - Crossrail.

" Линията Елизабет " е един от най-сложните и предизвикателни инфраструктурни планове, предприемани в миналото във Англия. Постигнахме голям прогрес в осъществяването на този необикновен план, само че имаме потребност от повече време, с цел да приключим тестванията ", сподели в изказване основният изпълнителен шеф на Crossrail Саймън Райт.

Вече започнаха лимитирани проби с влакове, които се движат на изток и запад от централен Лондон и към летище " Хийтроу ". 10-годишният строителен план, кръстен на кралица Елизабет II, ще се простира от Рединг на запад от Лондон до Шенфилд в Есекс.

Някои прави сред " Хийтроу " и Шенфийлд ще са първите, които ще бъдат пуснати в употреба, като цялата линия ще бъде приключена до декември 2019 година

Кметът на Лондон Садик Кан съобщи, че закъснението е " явно разочароващо ", като в същото време призна сложността на плана. След като бъде приключена, новата линия на метрото ще усили потенциала на железопътния превоз в централен Лондон с 10% до 200 милиона пасажери годишно. Очаква се тя да донесе на стопанската система към 42 милиарда паунда.

Модерният превоз ще разреши на пасажерите да се придвижват в английската столицата доста по-бързо в сравнение с посредством съществуващата мрежа. Пътуването сред " Падингтън " и " Канари Уорф ", вторият бизнес регион на Лондон, към този момент ще лишава единствено 17 минути.

Директните влакове от " Хийтроу " до централен Лондон ще прекратят монопола на железопътната връзка Heathrow Express.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР