Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини, предизвика

...
Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини, предизвика
Коментари Харесай

Без празнична заря в Благоевград, парите отиват за лечението на болно дете

Откриването на Коледния фестивал и запалването на коледните светлини, провокира разностранни реакции в жителите на Благоевград. Много хора недоволстваха против неналичието на празнична заря, която по думите им, щеше да бъде добър свършек на празничната вечер.
В обществените мрежи, доста хора подлагаха на критика новия кмет и администрацията му, освен, поради неналичието на заря, само че и поради продължителността на програмата. По-паметливи пък си спомниха, че предходните години, програмата е била даже и по-продължителна. Споровете са безкрайни и до момента в който някои подлагат на критика, други пазят решенията на кмета. Имаше несъмнено и такива, които припомниха, че някогашния кмет беше подложен на критика, тъй като пускаше заря.
Оказа се, че има разумно пояснение на неналичието на заря и тя бе оповестена от локалната администрация през днешния ден.
Официалната позиция на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов е, че средствата, които биха били изразходвани за заря, би трябвало и ще бъдат пренасочени към доста по-значима идея, каквато е здравето на едно дете, заяви blagoevgrad-news.
„ Сигурен съм, че по-голямата част от жителите на община Благоевград, ще проявят схващане и ще одобрят решението, което взех. Според моите визии, вместо да влагаме средства в заря, на която щяхме да се радваме няколко минути, тези средства би трябвало да бъдат дарени от името на общината Благоевград за лекуването на 11-годишния Деян Апостолов. Целият коледен фестивал ще премине под надпис: „ Добрият подарява вяра “, тъй че няма нищо по-нормално и разумно от това, да се лишим от заря, с цел да дарим вяра на Деян. “, разяснява Томов.
Кметът декларира още, че предходната година във връзка запалването на коледните светлини в Благоевград, общината е платила 3500 лв., по тази причина, равностойността на тази сума ще бъде дарена за Деян тази година.
„ Зарята е красива, децата се радват и се основава празнично въодушевление, аз съм изцяло склонен с това. Трябва да подчертаем обаче, че насладата и празничното въодушевление стават действителност тогава, когато сме здрави, ние и нашите деца. Вярвам, че няма нищо по-важно от това. „, акцентира още кметът Румен Томов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР