Откриване, при спазване на мерките за безопасност: 28 oктомври, 17:00

...
Откриване, при спазване на мерките за безопасност: 28 oктомври, 17:00
Коментари Харесай

T.A.G. - изложба на Ивайло Христов в галерия Аросита

Откриване, при съблюдаване на ограниченията за сигурност: 28 oктомври, 17:00 – 20:00 ч. на 28 октомври
Докосване и тръгване.
Астероид. Америка. Аросита.
Земни и небесни нови територии.
Touch-American-Ground е галерия за пътуването и пребиваването по едно и също време на " безпределно " отдалечени места – на Земята и в космоса.
За протичащата се галактическа задача, която Ивайло артистично претворява и за неговото скорошно креативно пътешестване до другата страна на планетата.
Изложбата показва артистичните му опити на американска територия, вплетени с научни проучвания за произхода на благородните детайли, неутронни звезди и гравитационни талази, близки и далечни пространства, и протичащото ни се бъдеще в този момент – всичко това, през погледа и в контрастност с изключителната 2020-та година.
Докосване.
Ивайло Христов работи с многопластови връзки и търси забавни метафизичен смисли в творбите си.
В актуалната галерия предизвика с игра на думи, като заимства името от кулминационната фаза TAG (Touch-And-Go) на 7-годишната задача на НАСА до метеорита Bennu и трансферира галактическия си роман към невъзможното сега допиране в обстановка на международна пандемия.
Астероид и Америка.
Ивайло развива работите си в подтекста на исторически събития и модерни галактически проучвания, особено свързани с мястото му на престояване – Санта Круз, Калифорния, през есента на 2019, като участник в резидентската стратегия на CEC ArtsLink, NY.
Там основава нова си серия рисунки и светещи обекти, и записва поредност от изявленията, отдадени на тематиката за космоса, пътя на индивида и новите научни достижения.
Земни и небесни територии.
Ивайло Христов е пореден в търсенията си и „ обича да открива нови артистични провокации “, както самичък споделя за работата си.
Стъпка по стъпка: През 2016 Ивайло печели премията FutureFest Art Prize 2016: FutureWork в Лондон за един от своите светещи работни принадлежности от серията Lighting Tools, с идея за археология на бъдещето.
Същата работа изпраща на НАСА за #WeTheExpolorers в подготовка на актуалната задача OSIRIS-REx до метеорита Bennu, като включва още две знакови произведения - един собствен автопортрет с алено зарево, за който печели специфичната премията на СБХ от биенале на рисунката (2015 г.), и един светещ жив обект (растение Юка в RGB), показван на изложения във Варна и в Мексико.
 194 дни - галерия на Стефан Иванов " 194 дни " - галерия на Стефан Иванов
Откриването на изложбата е от 16 - 19 часа, на 23 октомври в Plus 359 Gallery Проектът на Стефан Иванов за пространството на Водната к...
За да означи старта на задачата през 2018 година, основава своя план LIGHTFLIGHT (UniCredit Studio) със серия светещи обекти, живопис и въглеродни галактически рисунки, а по-късно прави и идната значима стъпка с присъединяване си в селекцията на ArtsLink 2019.
По време на своя креативен престой в Съединени американски щати и въз основа на работата си в университета Санта Круз и Open Lab, Digital Art Research Center, UCSC, открива къса галерия „ Searching for gold high and low “ – Open Studio. В нея прави отпратка към златната тресчица в средата на 19 век (най-масовата миграция на хора в американската история до тогава) и галактическата конкуренция на софтуерните центрове от Калифорния през днешния ден.
Като гостуващ художник презентира своята работа в Thimann Lecture Hall, към факултета за естествени науки на университета.
Една от творбите му от Калифорния е показана незабавно по-късно на галерия в Ню Йорк, а други донася назад със себе си.
В изложбата T.A.G. Ивайло ще ни опише за своите близки и далечни пътувания, за метеорита и звездите. Ще забележим негови нови серии рисунки, светещи обекти и живопис, както и видео, показано по време на пребиваването му в Съединени американски щати. Всичко това, подкрепено от серия текстове за пътя и бъдещето.
 Националната изложба показва Следи в материята Националната изложба показва " Следи в материята "
Вернисаж на 27 октомври, вторник, от 17.00 до 20.00 часа, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и следен достъп. Къща му...
За създателя
Ивайло Христов открива своята девета независима галерия.
В биографията си има 22 национални и интернационалните награди, освен за изкуство, само че и за реклама и дизайн, взел участие е в над 70 разнообразни изложения.
Завършил е Живопис в Националната художествена академия, а първата си галерия демонстрира в Националната художествена изложба през 2006 година
ivaylohristov.art
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР