Откриваме заводи за милиони, докато Европа говори за рецесия Предприятието

...
Откриваме заводи за милиони, докато Европа говори за рецесия Предприятието
Коментари Харесай

Четете в Марица: Откриваме заводи за милиони, докато...

Откриваме фабрики за милиони, до момента в който Европа приказва за криза

Предприятието за фармацевтични артикули и фуражни добавки „ Биовет “ удвои потенциала си, а новите мощности са ситуирани на терен от 35,2 дка директно до остарялата база. През ден откривам нови фабрики у нас, освен това във време, в което Европа приказва за криза, уточни на формалната гала министър председателят Борисов.

Христо Крушарски ще възражда ДФС Локомотив

Амбициозна задача си е сложил президентът на футболния Локомотив Пловдив Христо Крушарски. Босът на черно-белите желае да възроди предходното сдружение на железничарите, в което се развиваха половин дузина спортове. През 80-те години на предишния век черно-белите бяха измежду водещите сили у нас в бокса, битката, леката атлетика, шахмата, волейбола и хандбала.

Експерти: Дизелът и бензинът нарастват до дни

След офанзивата против стратегическите нефтени обекти в Саудитска Арабия - един от най-големите експортьори в света, страната понижи на половина производството на петрол, което ще аргументи обилни вреди на международния пазар на горива.

Горещият картоф с паспортите на постройките отива в Общината

Всички здания у нас би трябвало да получат механически паспорт до края на 2022 година Срокът беше продължен за четвърти път, откакто през 2015-а Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) предложи промени в наредбата за паспортизация на старите здания държавна, общинска и частна благосъстоятелност.

Мотивът за забавя​нето гласеше, че първо би трябвало да се види какъв брой здания са утвърдени за саниране по националната стратегия за енергийно възобновяване, защото те автоматизирано получават механически паспорт след проучване. В Пловдив обаче те са едвам 72 - оскъдна цифра на фона на хиляди остарели блокове, които би трябвало да се снабдят с механически паспорти единствено за три години.

Купихме най-скъпа пеперуда в света

Най-голямата, най-скъпата и най-красивата ципокрила пеперуда в света ще бъде показана на 18 септември в зала „ Тропик ” на Природонаучния музей.

Пеперуда на кралица Александра (Ornithoptera alexandrae) е единствената в тази част на Европа. „ Много малко музеи в света имат подобен скъп образец ”, сподели шефът на Природонаучния доктор Огнян Тодоров. Размахът на крилата на пловдивския образец е оптималният - 25 сантиметра. Закупен е за 10 000 лв. от частен колекционер.

Бели гълъби и балони полетяха в ОУ " Кочо Честеменски "

С арки от балони в цветовете на знамето, доста цветя, музика и приповдигнато въодушевление стартира образователната година за мъниците от ОУ " Кочо Честеменски ". Под звуците на радостни мелодии малчуганите тананикаха " гоним вятър и питаме, накъде ще отлитаме. Хвърчило пъстро в сърцата лети ".

По-големите възпитаници, строени в колонки по класове, усмихнато чакаха празничната стратегия. Тя стартира с осъществяване на химна, а по-късно родители, преподаватели и деца чуха най-обичаните стихотворения " Аз съм българче " и " Молитва ". Специални посетители за празничния ден бяха регионалният шеф Здравко Димитров, митрополит Николай, Иванка Киркова - шеф на РУО Пловдив, кметът на регион " Централен " Георги Стаменов.

Бочката наръга двама от ревнивост

Козар от Ръжево наръга с нож двама локални поданици. Кървавият екшън се разигра през вчерашния ден на улица в селото. 50-годишният Богоя, прочут в Ръжево като Бочката, нападнал на първо време съседа си Лазар, 60-годишен ерген. Следващият удар бил за 61-годишната Роса. Ножът останал забит в тялото на дамата, описаха очевидци на касапницата.

Умна джаджа демонстрира каква храна купуваме

Братята Александър и Борис Брестнички сграбчиха огромната премия и 15 000 лева от общия награден фонд от 22 000 лева на първия по рода си у нас Агрохакатон. Надпреварата за най-хубава IT концепция в агробизнеса се организира през уикенда в с. Изгрев, обл. Шумен. Организатори бяха Посолството на Нидерландия в България, частни компании, които работят в региона на нововъведения в земеделието, и българският дигитален иновационен хъб за земеделие AgroHub.BG.

Идейният план на призьорите е за следене на производството на артикули. С нововъведението потребителите елементарно ще могат да схванат дали купуват локална продукция и дали тя е прясно създадена. В същото време производителят ще може да печели повече поради положителната си известност.

Заложиха Желко Петрович на дузпата

Тежки дни предстоят за треньора на Ботев Желко Петрович. Под управлението на черногорския експерт канарчетата направиха най-слабия старт в шампионата от петилетка насам. Ситуацията се утежни още повече след домакинската загуба от ЦСКА, след която жълто-черните са единствено на една точка от предпоследния в класирането, а им следва тежко посещение на Черно море.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР