Откритото количество незаконно загробен боклук край Червен браг и с.

...
Откритото количество незаконно загробен боклук край Червен браг и с.
Коментари Харесай

По следите на боклука: Отпадъците край Червен бряг са над 120 т

Откритото количество нелегално загробен отпадък край Червен браг и с. Рупци е над 120 т., оповестяват от прокуратурата. Замърсеното землище беше намерено на 1 юли, а през вчерашния ден от държавното обвиняване заяви, че са намерили боклуци от акумулаторни акумулатори, импорт от Словакия и Румъния.

Снимка: Прокуратура на Р България

От там допълват, че първичният разбор сочи, че това е едвам към 1/3 от общото количество заровен боклук. Според прокуратурата отпадъците са генерирани от сдружения, благосъстоятелност или свързани с разследваните за противозаконен импорт и експорт на отпадък – братята Пламен и Атанас Бобокови.
Акумулаторни акумулатори, импорт от Словакия и Румъния, са отпадъците край Червен бряг Според първичните данни те не подлежат на следваща преправка
Разследващите са разкрили и трето място с изкопни ями, които са служили за предпазване на неустановено като количество и наличие противозаконен боклук. Районът е отцепен, предстоят дейности по определяне на произхода на отпадъците.

Снимка: Прокуратура на Р България

Първоначалните данни сочат, че частите от акумулаторни акумулатори са загробени там преди към 4-5 години. Уточнява се, че откритите боклуци не подлежат на последващата преправка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР