Откритият на 12 април 2022 г. в Профилираната природо-математическа гимназия

...
Откритият на 12 април 2022 г. в Профилираната природо-математическа гимназия
Коментари Харесай

Откриха модерен STEM – център в Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч

Откритият на 12 април 2022 година в Профилираната природо-математическа гимназия в  Ловеч STEM – център прави учебното заведение с най-хубава и съвременна образователна база в общината.

Това стана ясно по време на разглеждането на профилираните кабинети и работни пространства по разнообразни предмети и извънкласни действия.

Названието STEM идва от британски език и е формирано от първите букви на думите – просвета (Science), технологии (Technology), инженерство (Engineering) и математика (Mathematics). В по-широк смисъл това е образователен проект посредством приложни и интердисциплинарни способи, които са близки до действителния живот.

По мотив хубавото събитие преди рязането на лентата кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова подари на шефа на гимназията Венцеслав Георгиев пластика, която изобразява „ Законът за пропорциите “ на Леонардо да Винчи.

Пожелавам хармонията и хубостта да съпътстват всяко ваше начинание и да не стопира вашия полет, сподели кметът Корнелия Маринова. Тя напомни, че през днешния ден е Ден на космонавтиката, а ППМГ е тясно обвързвана с първия космонавт Юрий Гагарин, защото преди години е носила неговото име.

Центърът е построен по план на МОН с 300 000 лв., както и с 36 000 лични средства на гимназията. Центърът по естествени науки, проучвания и нововъведения има обособени зони за моделиране и разработване, развъдник за хрумвания, математически разбори и за проучване и изпробване. Създадено е ново образователно наличие за 56 интегрирани урока по химия, физика, биология и математика, модули за метеорология, геодезия, роботика, 3D дизайн, екология и астрономия.

Гости на събитието бяха още Еленко Начев, шеф на Регионалното ръководство по образованието –Ловеч, Ловчанският митрополит Гавриил, свещеноиконом Любомир Казашки, представители на държавната власт, спонсори и строители. Домакините демонстрираха работата в клас във всички кабинети, демонстрирана бе и работата с дарения от Община Ловеч 3D принтер и скенер. В кабинета по биология кметът Корнелия Маринова с интерес се включи в наблюденията с микроскоп, защото тя е има компетентност магистър по биология и химия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР