Открили ги невредимиТръгнали вечерта на разходка в горатаДесетки полицаи, пожарникари,

...
Открили ги невредимиТръгнали вечерта на разходка в горатаДесетки полицаи, пожарникари,
Коментари Харесай

Издирваха цяла нощ баба и внуче в Родопите

Открили ги невредими
Тръгнали вечерта на разходка в гората

Десетки служители на реда, пожарникари, горски чиновници и доброволци издирваха в Родопите 64-годишна жена и 10-годишното ѝ внуче, които тръгнали в събота вечерта на разходка. Семейството прекарвало почивните дни в местността “Широка поляна” край Батак, само че е е ясно за какво към 19.00 ч. внезапно дамата, която е от с. Чешнегирово, решила да се разноски с момченцето в гората.

По мрачно станало ясно, че двамата са се изгубили и не могат да намерят противоположния път. Бабата съумяла да се обади по мобилния си телефон на собствен непосредствен, а той от своя страна подал сигнал в полицията. Издирването почнало незабавно, само че регионът бил сложен за претършуване поради гъстата горска растителност, мощно пресечения терен и неналичието на обсег на мобилните оператори в региона. Били вдигнати на крайник и служители на реда от Доспат, тъй като последно дамата и детето били локализирани в околност, намираща се наоколо до границата със Смолянска област.

В неделя преди обед бабата и внучето били открити невредими. Те били в положително общо положение, макар че прекарали нощта навън в много неподходящи естествени условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР