Откриха реновираната детска кухня №2 Детски рай в „Централен“, която

...
Откриха реновираната детска кухня №2 Детски рай в „Централен“, която
Коментари Харесай

Преобразиха детска кухня в “Централен“, до месец оборудват още една

Откриха реновираната детска кухня №2 " Детски парадайс " в „ Централен “, която бе не ремонтирана от 70-те години на предишния век. Вече 120 деца сред 10 месеца и 3 години ще бъдат изхранвани, а цялостният потенциал на кухнята е 250 деца. Инвестицията е в границите на 60 000 лева

„ Ремонтирахме складовите пространства, залата за банкет и фасадата. Подменени са дограма и подови настилки, брандирана е, с цел да има в действителност тип на млечна кухня. Пожелавам триумф и на целия колектив, които ще се грижи за качественото изхранване на най-малките пловдивчани “, съобщи на откриването на ремонтираната постройката рай-кметът Георги Стаменов.

Той добави, че до месец ще бъде оборудвана и кухнята в яслата на ул. " Весела ". При потребност има подготвеност да бъде открит и пункт на ЦДГ " Зора ". Кметът съобщи, че броя на детските кухни в " Централен " за 4, само че разливните пунктове могат да бъдат увеличени според от искащите родители.

Закупена е и машина, която дава опцията за самостоятелна вакуумирана опаковка. Таксата е 1 лев дневно, като общината доплаща още по 1.20 лева за всяка порция. Има опция и за увеличение на държавната прехрана, само че това зависи от държавното управление, съобщи кметът Здравко Димитров, който също участва на откриването.

„ Ние ще дадем всички от нас, с цел да подобрим името на кухнята и на качеството на храната “, съобщи шефът на заведението Мария Найденова и добави, че по време на пандемията ползата към кухнята е бил даже по-висок.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР