Откриха 5,5 кг кокаин в турски тир на МП Калотина. Товарният

...
Откриха 5,5 кг кокаин в турски тир на МП Калотина.
Товарният
Коментари Харесай

Заловиха над 5 кг кокаин в турски тир на Калотина

Откриха 5,5 кг кокаин в турски тир на Министерство на правосъдието " Калотина ".

Товарният автомобил е дошъл на митническия пункт към 9:15 часа на 30 септември. Той е пътувал от Германия за Турция.

Водачът му - турски жител, е показал на митническите чиновници документи за транспортираната стока, като декларирал, че транспортира машини за автосервизи. Превозното средство обаче било селектирано за щателна инспекция. В кабината на влекача, след унищожаване на централен панел от таблото, във фабричната празнина митническите инспектори били открити четири пакета, облепени с тиксо.

При инспекцията лидерът съобщил за още един, намиращ се в ниша на арматурното табло на автомобила.

Всички пакети съдържали бяло прахообразно вещество, което при осъществения полеви наркотест реагирало на кокаин. Общото количество на откритото наркотично вещество е 5,540 кг.

По време на огледа на местопроизшествието били конфискувани пакетите, товарната комбинация, телефонни апарати и документи. Изготвената експертна информация от лаборатория е удостоверила, че откритото вещество е кокаин. То е с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с него, неразрешено е за приложение в хуманната и ветеринарната медицина. По случая се води следствие по формирано досъдебно произвеждане.

Шофьорът е притеглен като обвинен и е арестуван за период до 72 часа. Внесено е искане в съда за непрекъснат арест по отношение на него. Разследването продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР