Открадваме си една страхотна рецепта за италиански солен пай, защото

...
Открадваме си една страхотна рецепта за италиански солен пай, защото
Коментари Харесай

Италиански солен пай

Открадваме си една страхотна рецепта за италиански солен къс, тъй като е просто неустоима

Необходими Продукти

● спанак - 500 г свеж
● рикота - 350 г от краве мляко
● бутертесто - 1 ролка
● яйца - 1 бр. + 1 жълтък за намазване на тестото
● пармезан - 100 г настърган
● индийско орехче
● сол
● чесън - 1 скилидка

Начин на подготвяне

Рецепта, която се трансформира в класика на нашите маси, пикантният къс с друга плънка и аромати.

Рецептата за солен къс с рикота и спанак е лесна, с нея може да се оправи всеки, даже и по-малко квалифицираният в кухнята, и постоянно подсигурява приемлив и апетитен резултат.

Особено като се стартира от готовото бутертесто, в случай че желаете да го приготвите вкъщи, предлагаме рецептата за бързо бутертесто, с цел да съкратите времето. Това е типичната солена торта, която се подготвя бързо, а също по този начин работи, като замества спанака с други типове сезонни зеленчуци като цвекло, билки или праз.

Сервирайте го като едно ядене в по-щедра порция или като апетитен аперитив с другари.

Има безчет вариации на тази съществена рецепта за солен къс, като се стартира от солената баница с рикота, спанак и фонтина до солената баница с манголд и рикота, която включва по-лека домашна паста.

За да приготвите солен къс с рикота и спанак, започнете с пълнежа. Измийте деликатно спанака. В тенджера го варете към 10 минути на спокоен огън с две супени лъжици зехтин екстра върджин и скилидка чесън. Когато се сготви, прибавете сол и извадете чесъна.

След готвене изстискайте спанака добре, с цел да отстраните непотребната вода, и нарежете на ситно. В купа смесете рикотата с настъргания пармезан, индийско орехче, яйце и щипка сол.

Добавете нарязания спанак и разбъркайте добре. Покрийте 24-сантиметрова шарнирна форма с бутертесто, набодете основата с вилица и изсипете пълнежа вътре. Изравнете добре, сгънете краищата, създавайки вълничка, тъй че ръбът на тортата, откакто е подготвен, да резервира естетически приятна форма. Намажете краищата с жълтъка.

Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Извадете спаначения къс от фурната и сервирайте топъл или леден.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР