Отказваме да приемем ново удължаване на мерките. Това заявиха от

...
Отказваме да приемем ново удължаване на мерките. Това заявиха от
Коментари Харесай

Ресторантьори: Отказваме да приемем ново удължаване на мерките

Отказваме да приемем ново удължение на ограниченията. Това обявиха от Сдружението на ресторантьорите в България в своя позиция, разпратена до медиите. Повод е 10-дневният локдаун, който би трябвало да изтече след 2 дни. Все още не е ясно обаче дали заповедта на здравния министър, с която в страната бяха наложени строги ограничаващи ограничения, няма да бъде удължена.
" 10 дневният " локдаун " изтича, заведенията се приготвят да проработят още веднъж, а както към този момент стана ясно, това е комплициран и най-много безценен развой. Страховете ни, че и последната заповед на министъра ще се окаже още веднъж предпоследна, са повече от разумни ", пишат още от сдружението.
Публикуваме цялостната позицията на сектора:
След броени часове отварят всички заведения. Това произлиза от последната заповед на министърът на опазването на здравето. На 01.04.2021 година би трябвало да проработят всички заведения за хранене при съблюдаване на последно настоящите противоепидемични ограничения. Нощните клубове, които не действат към този момент съвсем половин година след последната възбрана за работа, също би трябвало да проработят.
Дали ще се случи по този начин?
10 дневният " локдаун " изтича, заведенията се приготвят да проработят още веднъж, а както към този момент стана ясно, това е комплициран и най-много безценен развой. Страховете ни, че и последната заповед на министъра ще се окаже още веднъж предпоследна, са повече от разумни. На такива предпоследни заповеди се нагледахме и изпитахме директно на наш тил. Очакванията ни са свързани с едно-единствено нещо, а точно, от първи април да проработят всички заведения. Остро се противопоставяме на обявената преди няколко дни концепция на кмета на София Йорданка Фандъкова , че в началото ограниченията ще бъдат разхлабени единствено за дневните заведения с градини. Подобо нещо цели следващото разделяне на сектора, не е коментирано с наши представители, опонира на изказаната от нас максима, касаеща затварянето - " Всичко или Нищо ", която би трябвало да важи и за фактическото отваряне и не на последно място, единствено 14% от всички заведения желаят сходно разхлабване на ограниченията.
 Заведенията канят на обществена среща здравния министър Заведенията канят на обществена среща здравния министър
Съюзът на притежателите на заведения (СЗБ) и Асоциацията на заведенията (БАЗ, водена от Ричард Алибегов) желаят на обществена среща със зд...
Може да не разрешава тоя, който има пари. Който няма пари, какво ще не разрешава?
Не можем да пропуснем и един извънредно стеснителен факт. От първи април към този момент няма обезщетения за бизнеса при удължение на възбраните! Това значи, че всички разноски, които съществуват, без значение дали работим или не, ще би трябвало да бъдат поети от бизнеса.
Отказваме да приемем ново удължение. Ако то е продиткувано от сегашната здравно-противоепидемична конюнктура в страната, то или би трябвало да има нови строги ограничения, или отпадане на последната заповед на министъра. Да не забравяме, че след влизане в действие на последните забрани, доста заведения отхвърлиха да затворят и те го направиха обществено, без да се крият и без боязън. Такива обекти ще станат още повече след 01.04. и те ще имат своето, освен персонално право да го създадат, само че и правото, подбудено от концепцията за оцеляване. Защото парите в никакъв случай не спят, а банките още по-малко!
С голяма доза вяра, че се нагледахме на предпоследни заповеди,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР