Отказвам номинацията и си правя отвод като кандидат за председател

...
Отказвам номинацията и си правя отвод като кандидат за председател
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Корнелия Нинова е точният човек и на 12 септември ще гласувам за нея


Отказвам номинацията и си върша отказ като претендент за ръководител на Българска социалистическа партия

Бих желал сърдечно да благодаря за оказаната чест да бъда номиниран за ръководител на Народно събрание на Българска социалистическа партия. За мен тези номинации (включително отвън изборния ми регион, където доста добре познават партийната и парламентарната ми дейност) с изключение на чест са и знак за доверие и самопризнание за напъните и работата ми в Народното събрание и отвън него.
Чест, доверие и отговорност е за всеки социалист да бъде номиниран за ръководител на една от най-старите партии в Европа, една партия със 129-годишна история.
С отговорност, отхвърлям номинацията и си върша отказ като претендент за ръководител на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Оттеглям се от конкуренцията с цялостното схващане какъв брой виновна е тази позиция и какъв брой значима е тя - за това Българска социалистическа партия да е вероятната опция на протичащото се, а при ръководство на социалистите, България да бъде по-сигурна, по-силна, по-справедлива и по-богата за актуалните и бъдещи генерации.
Наред с отдръпването на номинацията ми, въпреки че Българска социалистическа партия не е лидерска партия, декларирам, че на мен, както и на десетките хиляди социалисти в страната, не ми е безразлично кой ще бъде ръководител на моята партия. Много е значимо кой ще оглави партията, изключително в изискванията на наближаващите парламентарни и президентски избори. Смятам, че Корнелия Нинова няма опция и безболезненото прекосяване през вътрешнопартийния избор е гаранция за по-добро показване в идните избори. Затова поддържам решението й да се кандидатира за втори мандат отпред на Българска социалистическа партия. Лидер на Българска социалистическа партия би трябвало да е този, който има визия и политическа воля да взема решение проблемите, които стоят пред Българска социалистическа партия и пред България като цяло. Личност, която във времето е потвърдила, че с изключение на да дава обещание може и да извършва. В този аспект Корнелия Нинова е точният човек и на 12 септември ще гласоподавам за нея.
Не разбирам, за какво една част от членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия реагира нервно на концепцията за директен избор на ръководител, макар че това е признато в устава на конгрес преди 4 години. Може би считат този избор за съдбоносен, само че не могат да отрекат, че това е една демократична процедура, която с изключение на всичко друго дава опция и за събиране на по-широка социална поддръжка. Това е метод обществото да се интересува от нас, а не ние да се натрапваме на обществото. За страдание, в последните месеци идният избор докара до съществени вътрешнопартийни напрежения. Затова приканвам изборът да бъде извършен по допустимо най-честния метод, който да донесе позитиви на Българска социалистическа партия. Защото актуалното ръководство на страната е нездравословно и е нужна смяна, а Българска социалистическа партия е единствената партията, която може да я донесе. Проблемът в този момент е в честната игра, в честното отношение сред претендентите. С транспарантно и почтено извършения избор ще дадем знак, че Българска социалистическа партия е алтернативата, която може да ръководи страната.
Надявам се да преизберем Корнелия Нинова за втори мандат като ръководител на Народно събрание на Българска социалистическа партия, тъй като тя има безкрайна борбеност и сила, с които за тези четири години, в които бе отпред на Българска социалистическа партия, съумя да я върне в предните редици на политическия живот, като партия с упоритости да бъдем водачи на своя народ, а изборните резултати ни дават съображение да кажем, че се движим в вярната посока. Затова нямам подозрения, че с насъбрания опит Корнелия Нинова ще бъде още по-успешен водач във втория си мандат отпред на Българска социалистическа партия, ще даде повече сила на Българска социалистическа партия, с цел да достигнем до резултати, които да върнат заслуженото място на партията като изразител на публичните настройки.
Много ми се желае да се вслушаме в мъдростта на нашите членове и симпатизанти, да си подадем ръка, да загърбим персоналните връзки и да помислим за положителното на партията, а оставащото време до 12 септември да премине в ползотворни диспути за политики и хрумвания за бъдещето на Българска социалистическа партия и на България.
А към всички социалисти си разрешавам да насочва апел да дадат глас за своя фаворит. За пръв път всеки социалист има опция директно да даде своя глас и да избира ръководител, да чертае пътя на партията - не я пропускайте!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР