Отказът от разговор с нас от страна на Демократична България

...
Отказът от разговор с нас от страна на Демократична България
Коментари Харесай

Даниел Митов: Отказът от разговор от страна на "Демократична България" е проява на политическа незрялост

Отказът от диалог с нас от страна на " Демократична България " е демонстрация на политическа незрялост. Това сподели претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Даниел Митов по време на брифинг в Народното събрание.

" Първо, не можем да си разбираем за какво се отхвърлят сходни диалози ", добави Митов.

Той обърна внимание, в тежка пандемична обстановка, се отхвърля диалог по съществени въпроси. " Ние сме декларирали, че правосъдна промяна желаем. Това е също поле за диалог с " Демократична България ", само че в страната има и други системи, има и обществена политика, има и външна политика, енергетика. Най-малкото би трябвало да се влезе в диалог по всички тематики даже най-сетне да не стигаме до единодушие ", сподели още Даниел Митов.

" Не зная по какъв начин внезапно " Демократична България " стигнаха до извода,че могат да дадат безусловно безусловна поддръжката на групата на " ИТН " откакто до през вчерашния ден се отнасяха към тях по напълно друг метод. Така или другояче това са обстоятелствата. Сега сега могат да отидат да договарят с Българска социалистическа партия, с Движение за права и свободи. Сами влизат в обстановка, която не е в тяхна изгода ", посочи Митов.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Тома Биков пък добави, че обединението ще постави старания за осъществяване на диалог с " ИТН "

" Подхождаме с схващане и състрадание към " Демократична България ". Ние положихме изпитание да ги извадим от една обстановка, в която те в действителност явно са се устремили сами да влязат. Това е обстановка, в която има два разновидността. Първият е да станат част от едно неразбираемо политическо болшинство и да поддържат едно държавно управление, което няма да бъде в положение да носи политическа отговорност за ръководството на страната. Вторият вид е да вървим към бързи, предварителни парламентарни избори. И в двата случая резултатът ще бъде един - безпорядък, безредие, увеличение на контрабандата, спад на приходите, задълбочаване на икономическите и обществените проблеми, неспособност на страната да помогне на потърпевшите от рецесията. Оттук нататък за всичко това голямата отговорност ще носи " Демократична България ", сподели още Биков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР