Отказът на Финландия от традиционната ѝ политика на военен неутралитет

...
Отказът на Финландия от традиционната ѝ политика на военен неутралитет
Коментари Харесай

Путин: Отказът на Финландия от военен неутралитет ще е грешка

Отказът на Финландия от обичайна ѝ политика на боен неутралитет би представлявал неточност, защото нищо не заплашва сигурността на страната. Това съобщи през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин в диалог по телефона с финландския си сътрудник Саули Нинистьо, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

„ Състоя се открита замяна на отзиви във връзка със декларираното от управлението на Финландия желание да подаде молба за участие в НАТО “, се споделя в известието.

Владимир Путин посочи, че отводът от обичайна политика на боен неутралитет би бил неправилен, защото не съществуват никакви закани за сигурността на Финландия. Подобна смяна във външнополитическия курс на страната може да се отрази негативно върху руско-финландските връзки, изграждани дълги години в дух на добросъседство и партньорско съдействие “, акцентира Кремъл.

Според известието, представено от Българска телеграфна агенция, двамата водачи са разискали и обстановката в Украйна. Путин споделил с Нинистьо свои „ оценки за положението на преговорния развой сред съветски и украински представители, в действителност замразен от Киев, който не демонстрира заинтригуваност от сериозен и градивен разговор “.

Обявяването на кандидатурата на Хелзинки за участие в НАТО , гледана с прекомерно неприятно око от Москва, се чака на следващия ден, припомня по отношение на този диалог Франс прес.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР